Pápai vízilabda-aranyérem a Halassy Olivér Emléktornán


2013-12-15 21:40:22  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai vízilabda-aranyérem a Halassy Olivér Emléktornán főképe
A hétvégén Gyöngyösön hetedik alkalommal emlékeztek meg az 1932-es Los Angeles-i és az 1936-os berlini olimpián aranyérmet nyert vízilabdacsapat tagjára Halassy Olivérre. Az 1931-ben 1500 méteres gyorsúszásban Európa-bajnoki címet szerző sportember világszínvonalon sportolt annak ellenére, hogy gyermekkorában villamosbalesetben elveszítette bal lábának egy részét, végül nagyon fiatalon, 37 évesen rablótámadásban életét vesztette. A tornán a pápaiak a Váccal és a házigazda Gyöngyössel meccseltek. Vác ellen sikerült fölényes, 24:9 arányú győzelmet aratniuk, ám az eredményből látható volt, hogy a védekezésen mindenképpen javítani kellett a kupagyőzelemhez. A döntőben gyors tempójú, gólzáporos mérkőzésen a harmadik negyedben átvett vezetést sikerült végig megtartaniuk, de az utolsó pillanatokra is maradt izgalom; végül azonban 16:15-re a pápai csapat diadalmaskodott, így 2009 és 2010 után idén újra sikerült kupagyőztesként hazatérni.
- Megtisztelő, hogy évek óta rendszeresen meghívást kapunk erre a tornára, kitűnő lehetőség így lezárni az évet, és ezután belevetni magunkat a téli pihenést követő alapozás monotonitásába. A kemény, de sportszerű mérkőzések idén sem maradtak el, örülök, hogy az utasításokat betartva sikerült nyernünk. Biztos vagyok benne, hogy a tornagyőzelem motivációt ad a jövőre nézve - nyilatkozta Studringer Béla, a pápaiak edzője.

További információt a csapat 2013-as szerepléséről és jövő évi elvárásairól a Facebook-oldalukon olvashatnak.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!