I. Fitt Gála és Egészségnap a Sportcsarnokban


2013-12-14 16:30:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


I. Fitt Gála és Egészségnap a Sportcsarnokban főképe
Ifjúsági és junior fekvenyomó verseny, világrekord kísérlet és erőművész bemutató is szerepelt az első alkalommal megrendezett I. Fitt Gála - Egészségnap műsorában, emellett az alakformáló gépeket is bárki kipróbálhatta, a szakemberek pedig életmódtanácsokkal is ellátták az érdeklődőket. A megnyitón Óvári Marianna főszervező köszöntötte a nézőket és a versenyzőket, majd Németh ’Nyiba’ Sándor olimpikon, költő, zeneszerző szavalta el saját versét. A rendezvényen tiszteletét tette Kupcsik László háromszoros testépítő, nyolcszoros fekvenyomó magyar bajnok, ötszörös fekvenyomó világbajnok és hatszoros fekvenyomó Európa-bajnok, aki a verseny lebonyolításában is részt vett. A tehetségkutató megmérettetésre 100-nál is több nevezés érkezett, Kupcsik László úgy vélekedett, nagyon sok új versenyzővel találkozott, ami mindenképp biztató a jövőre nézve.
- Az ilyen gálák nagyon jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy a teljesen kezdő versenyzők kedvet kapjanak ehhez a sportághoz, és kitartással, akarattal, na meg kis szerencsével akár a magyar bajnokságon is részt vegyenek. Minden bajnokságon találunk egy-egy addig fel nem fedezett tehetséget, nem volt ez másképp itt Pápán sem, én mindenkit arra biztatok, hogy ne adja fel és akkor szép sikereket hozhatnak a városnak.
Kupcsik László mellett a gála másik meghívott vendége Sinka Zsolt erőművész volt, aki a Városi Sportcsarnok előtt egy terepjárót húzott el a fogával. Zsolt eddig 33 magyar, 12 világrekordot állított fel, és egy Guinness-rekordot tart, idén pedig egy 130 tonnás vonatszerelvényt vontatott, majd 21,4 tonnás Ikarus-buszt 44 utassal, ezután következett egy repülőgép. Az erőművész megemlítette, egy átlagemberhez viszonyítva az álkapcsában harmincszoros a csontsűrűség, és a harapása szorítása is 1 tonna körüli.
- Edzésnek ideális volt az autó elhúzása, a nézők is erőt adtak, örülök, hogy el tudtam látogatni Pápára. Legutóbb december 6-án egy jótékonysági rekordkísérleten vettem részt a gyerekekért, melynek keretében Európa legnagyobb tűzoltóautóját húztam el, ami több, mint 40 tonna volt. A gálát Mariann nagyon jól megszervezte, ügyesek a fiatalok, persze az idősebbek is, bízom benne, hogy jövőre is megrendezik és visszatérhetek Pápára.
Óvári Mariann eredetileg öt női erőemelő társaságában Guinness rekord beállításra készült, ám a napokban két versenyző is lesérült, így a próbálkozás elmaradt. Helyette Mariann arra vállalkozott, hogy egy perc alatt két tonna súlyt mozgat meg. A 45. másodpercig minden remekül működött, sajnos a világbajnok karja túl korán besavasodott, így 1960 kilogrammnál véget ért a kísérlet, mely így is világrekordnak számít, hiszen ezt Mariann előtt még senki sem tudta kivitelezni.
- Sajnos a szervezés sokat kivett belőlem, a mai nap előtt mindössze pár órát aludtam, néhány napja egyébként sikerült 2000 kilogramm fölé kerülnöm, ennek ellenére elégedett vagyok, legközelebb biztosan sikerül. Úgy érzem, a gálán sikerült az elvárásoknak megfelelni, a lebonyolítás is gördülékeny volt, a fekvenyomó versenyen is mindenki nagyon kitett magáért. Szeretnék köszönetet mondani a szponzoroknak, kiemelve az Önkormányzatot, nélkülük ez a mai gála nem jöhetett volna létre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!