Folytatódó adventi programok


2013-12-14 07:07:44  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Folytatódó adventi programok főképe
Advent harmadik hétvégéjén sem marad üresen a felújított pápai Fő tér, ahol a Gyertyafényes advent névre keresztelt rendezvénysorozatnak köszönhetően ezúttal is számos program várja a karácsonyi hangulatra vágyókat. Pénteken délután a Szent István Római Katolikus Általános Iskola énekkara, majd pedig a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola színjátszó csoportja alapozta meg az ünnepi hangulatot. Ezt követően az Erzsébetvárosi Óvoda, a Fáy Óvoda, a Nátuskerti Óvoda és a Szent Anna Római Katolikus Óvoda apróságainak, illetve a katolikus iskola alsósainak fellépését láthatta a Fő tér közönsége.
Az esti koncerten a balatonalmádi Sounders Group zenekar szórakoztatta az élőzene rajongóit. A 2010-ben alakult együttes öt tagból áll: Kovács Csaba (basszusgitár), Horváth Attila (dob), Prikkel Balázs (konga), Szablics Róbert (gitár, ének) és Vincze Szilárd (billentyű, ének) alkotja a bandát, amely a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek rockos, bluesos zenéjét szólaltatja meg.
Prikkel Balázs zenekarvezető hírportálunknak elmondta, pápai fellépésükre többek között Beatles-, Deep Purple-, illetve Rolling Stones-dalokat hoztak magukkal, és igyekeznek változatos műsorral szolgálni a publikum számára. Mint mondta, a Sounders Group tagjai hobbizenészek, akik addig folytatják a muzsikálást, amíg örömüket lelik benne. A zenekar minden héten tart próbát, a nyári időszakban pedig eléggé sűrűn koncerteznek. Prikkel Balázs kérdésünkre megjegyezte, repertoárjukban kizárólag feldolgozások szerepelnek, de előbb-utóbb minden bizonnyal megpróbálkoznak saját szerzeményeket írni.
A Gyertyafényes advent programsorozat ma 16 órától a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola műsorával folytatódik. A délután során a Stratégiai Légiszállítási Képesség szervezeteiből verbuválódott csapat és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara is színpadra áll majd, végül pedig a Les Taylor and the Swing Sisters koncertezik.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!