Adventi hangverseny a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében


2013-12-13 22:50:48  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Adventi hangverseny a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében főképe
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat harmadik éve szervezi meg advent idején a város és a környék nemzetiségi csoportjainak hangversenyét. A koncertnek a Szent József kápolna adott otthont. A hangversenyen az óvodások és az általános iskolások is bemutatkoztak, így idén a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportja és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, de fellépett a Gannai Asszonykórus és a Nagyteveli Énekkar is. Az adventi hangverseny elején Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte az egybegyűlteket, aki a közelgő szeretet ünnepére hívta fel a figyelmet, hiszen advent a Krisztus-várás ideje.
Pillerné Fódi Ilona, a nemzetiségi önkormányzat elnöke érdeklődésünkre elmondta, az adventi rendezvényük remek alkalom arra is, hogy találkozzanak, s együtt legyenek a városban és a kistérségben élő német ajkú közösségek.
A koncert közös énekléssel zárult, melyen a Csendes éjt, vagyis a Stille Nacht-ot énekelték a kórusok.
A hangverseny után szeretetvendégségre várták a megjelenteket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!