Gyermekszínház: A szeméthegyen túl


2013-12-13 15:21:09  | cikk: mo  | 


Gyermekszínház: A szeméthegyen túl főképe
Miért ragaszkodik öt kicsi állat ahhoz az élőhelyhez, melyet bársonyos fű takart korábban, de már rég konzervdoboz-hegy, flakon-tenger borítja? Mert táplálékot ad… Mert menedéket ad…Mert már megszokták… Mert szeretik…és mert itt vannak a barátok. A barátságról, a szerelemről és az összetartozásról szólt az a mesejáték, melyet ma délután láthatott a gyermekközönség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A Lázár Ervin bérletben Pápára érkezett előadás nem titkolt célja a környezeti nevelés, hiszen a történet egy illegális szeméttelepen játszódik. A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház előadásában Topolcsányi Laura darabja Illa berekbe kalauzolja a gyerekeket, amely valaha csodálatos virágmező volt, tele fákkal és bokrokkal. Az emberek azonban beszennyezték ezt a területet, idehordták a szemetet. A békében, barátságban élő állatok közé beférkőzik a versengés, a kétely, az irigység és a magány érzése.

A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház szeretne bekapcsolódni a fiatal generációk környezettudatos nevelésébe és tenni valamit annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk megtanulják óvni, védeni környezetüket, Földünket. Teszik mindezt a színház eszközeivel, színházi élmenyen keresztül – fogalmazott Boros Zoltán. A színész hozzátette azt is, 15 előadásuk fut repertoáron, de ilyet, mint A szeméthegyen túl, még nem mutattak be. A Nyírő Bea által színpadra állított darabban a szeméttelepre kidobott állatok viselkedése, egyéni története kínál a gyerekeknek egy olyan magatartásmintát, melynek gerincét a környezettudatos viselkedés, gondolkodás adja.

A Magyar Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Színház átlagosan havi huszonnégy előadást tart a gyerekeknek Budapesten és vidéken. A társulat tagjai felnőtt előadásokban is játszanak a Turay Ida Színházban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!