Családias hangulatú beszélgetés a KDNP-vel


2013-12-13 12:12:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Családias hangulatú beszélgetés a KDNP-vel főképe
Kötetlen beszélgetésre és teázásra gyűltek össze a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) pápai szervezetének tagjai, szimpatizánsai az egyik belvárosi étteremben csütörtökön este. Az összejövetel előtt Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnökének tiszteletére emlékmisét tartottak a Nagytemplomban, melyen városvezetők, önkormányzati képviselők, valamint KDNP-tagok is részt vettek. Az emlékező szentmisét dr. Mail József apát-plébános celebrálta.
A kereszténydemokraták családias hangulatban zajló összejövetelének elején dr. Hauber Károly, a KDNP pápai elnöke szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondta, a mostani rendezvényen szeretnének bemutatkozni, illetve jobban megismerkedni szimpatizánsaikkal. Az elnök beszédében kitért a húsz esztendeje, 1993. december 12-én elhunyt Antall Józsefre is.
– Antall József a 20. század egyik nagy formátumú politikusa volt. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy akik annak idején erőteljesen bírálták, ma pozitívan nyilatkoznak róla. Visszagondolva különösen megragadónak érzem Antall József személyében, hogy minden körülmények között meg tudott maradni embernek, erkölcsös személynek – fogalmazott dr. Hauber Károly, majd három kérdés boncolgatásába kezdett: miért, milyen értékeket követve és hogy kíván politizálni a pápai KDNP. Megjegyezte, ha valaki bele akar szólni a nagyobb közösségek jövőjébe, a nemzet sorsába, akkor politizálnia kell, hiszen a legfontosabb kérdésekkel mégiscsak a politika foglalkozik.
– Három nagy bajom van a mai modern világgal. Az egyik, hogy a világ fokozatosan eltávolodik Istentől. A vallástól és Istentől való elszakadásnak tudom be világunk másik negatív jellemzőjét, a jövőkép nélküli létet. A harmadik baj, hogy nincsenek megoldási lehetőségek az igazán nagy problémákra, köztük az ökológiai válságra, a fenntartható fejlődés problémájára, a család válságára, a demográfiai problémákra. Gondolkodó emberként szeretnénk szembenézni a világ kihívásaival, szeretnénk jobbá tenni a világot – hangsúlyozta a KDNP pápai vezetője. Kiemelte, a KDNP világnézeti párt, melynek tagjait a keresztény értékek vezetik a politikában.
Dr. Hauber Károlytól megtudtuk, a pápai szervezet papíron jelenleg tíz taggal rendelkezik, de ennél jóval többen vannak a párt szimpatizánsai a városban. Hozzátette, az első összejövetelek azt mutatták, hogy egy eléggé összetartó közösséget alkotnak. Az elnök elmondta, azért alakították újra a pápai szervezetet, hogy építsenek, és szívesen látják soraikban a csatlakozni vágyókat.

Képek:


Címkék: KDNP | beszélgetés
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!