Karácsonyra készültek a katolikus iskolában


2013-12-12 22:16:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Karácsonyra készültek a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén második alkalommal szervezte meg azt a kézműves alkotóházat, melyben szülők és pedagógusok együtt készítettek díszeket a közelgő ünnepre.
- Húsvétkor már szerveztünk hasonló alkotóházat, melynek célja a közös alkotás, a szülői ház és az iskola közti kapcsolat elmélyítése. Adventkor nemcsak külsőleg készülünk az ünnepre, s díszítjük fel házainkat, hanem lélekben is hangolódunk a karácsonyra, ezt szolgálják a hétfői iskolai adventi gyertyagyújtások és a hajnali misék is, amelyeken szép számmal vesznek részt a diákok - mondta Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő.
Tóthné Kőszegi Anita, a program egyik szervezője, hírportálunknak elmondta, nagyon jól sikerült a foglalkozás, sok szülő és tanár jött el, hogy együtt alkosson. Az egyes asztaloknál szebbnél szebb karácsonyfa-díszek, illetve ötletes asztali dekorációk készültek, amit jótékony célra használnak fel.
- Karácsonyi függődíszeket készítettem. Nagyon szeretek segíteni és jótékonykodni, s persze barkácsolni, ezért gondoltam, hogy részt veszek ebben a jó hangulatú programban, nagyon jól érzem magam - tette hozzá Nagy Beáta, az egyik szülő.
A kellemes hangulatú alkotóházban halk karácsonyi zene is szólt, ami még jobban segítette az ünnepre való ráhangolódást.
Az elkészített csodálatos díszeket és süteményeket vasárnap a Nagytemplomban, az adventi vásárban fogják árusítani, illetve a jövő pénteki karácsonyi hangversenyen. A befolyt összegből az intézmény hátrányos helyzetű tanulóit fogják támogatni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!