Madárkarácsony a Csókai Óvodában


2013-12-12 22:10:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Madárkarácsony a Csókai Óvodában főképe
A Csókai Óvoda 2010 óta madárbarát óvoda, tavaly pedig elnyerték a Zöld Óvoda címet is. Az óvónők nagy figyelmet fordítanak a környezeti nevelésre, ezért az év során gyakran tartanak úgynevezett zöld ünnepeket. Ilyen zöld ünnepet tartottak ma is, hiszen délután tartották a madarak karácsonyát. Ez alkalomból az óvoda mind a négy csoportja megajándékozta a madarakat eleséggel, amit örömmel akasztottak fel az apróságok a fára.
- Nagyon szeretem a madarakat, és szívesen etetem őket. Reggel nézegettem egy könyvet, amiben arról írtak, hogyan kell házikót készíteni nekik szalmából és faágakból. A madarak inkább magokat esznek, s tudom, hogy kenyeret nem szabad adni nekik - mesélte büszkén egy nagycsoportos kisfiú.
A program kézműves alkotóházzal folytatódott, ahol kicsik és szüleik egyaránt eltölthettek egy kellemes hangulatú délutánt, melynek lényege az együttalkotás és a ráhangolódás volt.
- Az óvoda évközben nagy figyelmet fordít a madarak etetésére és itatására is. A gyerekek mindig gondosan figyelik, hogy mikor fogy el a madárkák élelme, s azonnal pótolják. Az ősz beköszöntével etetjük is őket, s figyeljük is, hogy mikor repülnek be az óvoda udvarába - mondta Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető.
A program során közösen énekeltek a gyerekek, valamint meggyújtották az adventi koszorú harmadik gyertyáját is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!