Kormánydöntés a húsgyárról – megmenekülhet a vállalat


2013-12-12 18:47:21  | cikk: HuHa  | 


A kormány tegnapi ülésén foglalkozott a Pápai Hús 1913 Kft. ügyeivel és olyan döntést hozott, mellyel megmenthető a húsipari vállalat – tájékoztatta hírportálunkat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. A politikus emlékeztetett, a korábbi menedzsment válságos helyzetbe hozták a céget, a kormányzat azonban több alkalommal is segítő kezet nyújtott már eddig is. Előbb a jogszabályoknak megfelelően az önkormányzaton keresztül juttatott friss pénzt a társaságba és tette többségi tulajdonossá a tőkebevonással, az élőállat beszállítók többségének követeléseit pedig a de minimis támogatással egyenlítette ki. A közelmúltban a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bevonásával hozott újabb döntést az élőállat beszállítók fennmaradó követeléseinek rendezésére, a tegnapi kormánydöntés pedig olyan eszközöket rendel a társasághoz, amelyek biztosítják a húsipari tevékenység folytatását – közölte. Dr. Kovács Zoltán ugyanakkor hangsúlyozta, a további lépések előfeltétele, hogy a beszállítók és a vállalat között eredményes legyen a csődegyezség.  

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!