DK: átadták "A helyi demokráciáért"- díjat


2013-12-12 16:53:31  | cikk: mo  | 


DK: átadták "A helyi demokráciáért"- díjat főképe
A kormányváltás érdekében a Demokratikus Koalíció továbbra is a demokratikus ellenzéki összefogást preferálja – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján a DK Veszprém megyei 4. számú választókerületi szervezetének vezetője. Kerecsényi Zoltán beszámolt a párt országos aktuálpolitikai eseményeiről, szólt arról, hogy továbbra is egy közös miniszterelnök-jelöltet, egy közös listát és valamennyi választókerületben egy közös jeöltet indítanának a demokratikus pártokkal. Kerecsényi Zoltán hozzátette azt is, a DK országos és helyi szinten is kész arra, hogy önállóan folytassa a választásokra való felkészülést.
A választókerületi vezető kiemelte azt is, a kampányban semmiféle gyűlöletkeltésben nem kívánnak részt venni.
- Úgy hiszem, nekünk, akik Pápán születtünk, Pápa kell, hogy az első helyen álljon a választási kampányban is. Városunk 800 éves évfordulója – ami egybeesik a kampányidőszakkal – különben is tiszteletre kötelez 2014-ben – fogalmazott Kerecsényi Zoltán, majd hozzátette, a mai, az év utolsó taggyűlésén is ebben a szellemben folytatják a felkészülést és tárgyalják meg a feladatokat az országos és a helyi választásokkal kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a DK helyi szervezete átnyújtotta az ősszel megkezdett gyűjtésből származó ruhaadományokat az Egyesített Szociális Intézmények számára.

A mai alkalmon adták át a „A helyi demokráciáért” - címen 2012-ben alapított díjat. Az erkölcsi elismerés célja, hogy példaként állítson a köz elé olyan személyeket, akik eddigi tevékenységükkel példaértékű munkát végeztek a helyi együttműködésekért, akik erőfeszítéseket tettek a helyi demokráciáért, akik tevékenységük során fontosnak tartották a közösségek részvételét a döntéshozatali folyamatokban, akik érvényesítették a demokráciát nap, mint nap.

A DK helyi szervezete a díjat idén Márczy György nyugalmazott pedagógusnak adta. A díjazott több évtizedes oktató-nevelő munkássága során közösségeiben – elsősorban az ifjúság körében – mindig a demokrácia elveinek megfelelően biztosított lehetőséget az érvényesülésre, új fajta kezdeményezések kibontakoztatására.
Márczy György azonban nemcsak oktató-nevelő tevékenységével, hanem szervezőkészségével, illetve odafigyeléssel, toleranciával és humánummal is igyekezett a környezetében lévőket felkarolni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!