Pápai siker a Református Iskolák Országos Sakkversenyén


2013-12-11 16:04:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: refi-papa.hu  | 


Pápai siker a Református Iskolák Országos Sakkversenyén főképe
A hagyományokhoz híven december első hétvégéjén ismét Kiskunhalason rendezték meg a Református Iskolák Országos Sakkversenyét. A Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumában kilenc intézmény tanulói gyűltek össze, a mezőnyben a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája is ott volt, hiszen az iskolában régóta nagy hagyományai vannak a sakk sportágnak. A lányok az érettségire készülve hetente mindössze egy alkalommal tudtak készülni, ez azonban az elért eredményeken egyáltalán nem látszott meg. Csapatban és egyéniben hét fordulós svájci rendszerben rendezték a partikat, a lebonyolítás értelmében a Refisek nem csapatok ellen játszottak, hanem egyéni küzdelmeket rendeztek, mindenki játszott mindenkivel, és a verseny végén a pontokat összeadva alakult ki a végső csapatsorrend. A kétnapos megmérettetésen a pápai lánycsapat négy fordulót követően a Kisvárdai Református Gimnáziummal holtversenyben állt az élen hét-hét ponttal, a másnapi három fordulóban aztán a Jasku Rebeka, (11.A), Kathi Bíborka (12. C), Somogyi Henrietta (12.B) trió meggyőző teljesítményt nyújtva magabiztosan, három ponttal előzte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeieket, elhódítva ezzel a serleget. Egyéni sikerekről is beszámolhatunk, hiszen 100 százalékos teljesítménnyel Kathi Bíborka szintén első lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!