Egyre feljebb kúszik a tabellán a Motax Pápa


2013-12-10 13:07:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egyre feljebb kúszik a tabellán a Motax Pápa főképe
A tavaszi szezon első előrehozott mérkőzését játszotta Motax Pápa Várpalotán. A kézis lányok az őszi, fájdalmas döntetlen (15-15) után győzelmi reményekkel utaztak el. A találkozó ennek szellemében kezdődött, gyorsan magához vette a vezetést Zöldi Ferenc csapata, a sérülés miatt hiányzó Németh Évát sikerült védekezésben pótolni, így folyamatosan szakították le a fiatal Várpalotát, a mindössze hat kapott gól az első félidőben mutatja, hogy Illés Márti ismételten magabiztosan őrizte a pápai hálót. Elől végre működtek a zárás-váltások, egy-egy remek bejátszás láttán a szép számú vendég közönség is felhördült, melyből Széll Orsolya és Pető Ivett többet gólra és hétméteresre váltott. A szünet után a Várpalota szerkezetet váltott, a biztos kezű heteslövőt, Horváth Vandát szorosan fogták, majd a jól cselező Sárközi Noémit is kikapcsolták a játékból, ez el is bizonytalanította a Motaxot, 13:16-nál időt is kért Kapcsándi Zsolt edző. Ezután Fülöp Petra, Széll Anna, Pilka Szilvia trió percei következtek, akik az emberfogás miatt foghíjas várpalotai falat rendszerint átjátszották, és vállukon vitték a csapatot. A végjátékban két szerencsétlen sérülés miatt Fülöp Petrát és Horváth Vandát is kénytelenek voltak lecserélni - szerencsére később tudták folytatni a játékot - de a cserék is felnőttek a feladathoz, Böröndy Lilla, Szabó Vivien és Pulay Fruzsina is labdabiztosak voltak, ahogy az edző kérte tőlük, hosszú lefolyású támadásokat vezettek, kiválóan őrizték az előnyt. A végjátékra sikerült a legnagyobb különbséget kialakítani, így magabiztos, hétgólos sikert arattak.

VBSK II - Motax Pápa 17-24 (6-11)

Kapcsándi Zsolt: Főleg azért örülök a sikernek, mert nagyon sokat láttam viszont az edzésen gyakoroltakból. A jó védekezésünk már lassan megszokott, kapus poszton is jól teljesítünk hétről hétre, de támadásban is egyre jobbak, változatosabbak vagyunk, és ami fontos, hiába voltunk rövid kispaddal, nem estünk kétségbe az emberfogásoktól. A fiatalok is jól szálltak be, a hajrában az ő stabilitásukra is szükség volt, hogy ilyen megnyugtató különbséggel nyerjünk. Ez annak is köszönhető, hogy edzéseken mindent megtesznek, keményen dolgoznak, és ez most már kézzel fogható számukra is. Gratulálok a lányoknak, szépen, néha már közönségszórakoztatóan játszottak, s bár még mindig van hova fejlődni, bátran mondhatom, a csapat minden tagja kiváló munkát végez, öröm velük dolgozni. Külön köszönöm a lányok nevében Zöldi Ferenc elnök Úrnak, hogy hétről hétre megteremti nekünk a feltételeket a nyugodt felkészülésre és a mérkőzések lebonyolítására.
Ebben az évben még egy előrehozott tavaszi fordulót rendeznek a Veszprém megyei női bajnokságban, a mieink hazai pályán, december 15-én, vasárnap 16:00-kor Csopakot fogadják a Városi Sportcsarnokban.

Pápai gólszerzők:
Horváth Vanda 6
Fülöp Petra 5
Sárközi Noémi 4
Pilka Szilvia 4
Széll Anna 2
Széll Orsolya 2
Pető Ivett 1

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!