Szombaton nyit az uszoda


2013-12-10 12:14:30  | cikk: HuHa  | 


Szombaton nyit az uszoda főképe
A tervezettnél egy héttel korábban, már december 14-én kinyit a Várkertfürdő uszodája – jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója. A létesítmény vezetője emlékeztetett, október végén – a gyenge látogatottság és a magas üzemeltetési költségek okozta - pénzügyi nehézségek miatt döntött az uszoda bezárásáról, erről tájékoztatta a tulajdonosokat is. A tervek szerint az uszoda december 20-án nyitott volna ki újra.
-Az elmúlt időszakban bevezetett takarékossági intézkedések, a bankkal való eredményes tárgyalások, a tulajdonosok – így Pápa Város Önkormányzata – elkötelezettsége és a létesítmény dolgozóinak pozitív hozzáállása lehetővé tette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban újra fogadhassuk a sportolni vágyókat – mondta el a vezérigazgató.
Kovács Antal hangsúlyozta, a mostani álláspont szerint biztosított a folyamatos nyitva tartás, a nyári strandszezonban pedig a strand nagy sportmedencéje ad helyet az úszni vágyóknak. Arra, hogy a kényszerű uszodabezárás ne következzen be még egyszer a tulajdonosi kör és a hitelező bank elkötelezettsége, valamint a bevezetett gazdasági intézkedések jelentenek garanciát.
A vezérigazgató arról is beszélt, december 14-étől új jegykonstrukciót vezet be a létesítmény, ettől az időponttól vásárolható majd úszójegy, mely két óra időtartamra szól és kizárólag az uszoda használatára jogosít. A kedvezményes árú (500 Ft) belépőjegyet váltók karszalagot kapnak, melyet a pénztárosok helyeznek fel és vágnak le a vendég csuklójáról. Az uszodalátogatásra váltott belépőjegyeket szigorúan ellenőrizni fogják az úszómesterek és a pénztárosok.  A nem úszójegyet váltó vendégek természetesen továbbra is használhatják mind a termálfürdőt, mind az uszodát.
A létesítmény vezetője kiemelte, továbbra is fontosnak tartják, hogy épüljön szálláshely a Várkertfürdő közvetlen közelében, hiszen ez a vendégforgalom növekedését jelenthetné és többnapos szolgáltatási csomagok értékesítését tenné lehetővé, ami jelentős bevétel-gyarapodást eredményezhet. Ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta, a termálfürdő melletti területen tervezett nagy szállodát a beruházó vélhetően nem építi meg, ugyanakkor Pápa Város Önkormányzatától kapott tájékoztatás szerint a fürdővel szemben található, eladásra kínált úgynevezett lőtér telek gazdára talált, új tulajdonosa szálláshelybővítést tervez a területen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!