A színházépületben működik tovább az önkéntes iroda


2013-12-10 11:07:21  | cikk: mo  | 


A színházépületben működik tovább az önkéntes iroda főképe
Mintegy 500 önkéntes, 43 együttműködő szervezet, több mint 6000 teljesített önkéntes óra – ezzel a mérleggel zárult november 30-án a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesületének Önkéntes-Pont-Most projektje. A számadatok mögött olyan erőforrások és lehetőségek rejlenek, amelyeket a pályázat lezárását követően is ki kell aknázni – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján dr. Baloghné Uracs Marianna. A Civilszerviz elnöke arról számolt be, Pápa Város Önkormányzata támogatásával folytatják a megkezdett munkát, az Önkéntes Pont irodáját a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Köztpont színházépülete fogadta be, itt várják az önkénteseket és a fogadószervezeteket.
Baloghné Uracs Marianna megemlítette azt is, a közösségi aszisztensek fejlesztő- és közvetítő munkát végeznek, valamint segítik a közösségi szolgálatot is.
- A köznevelési törvény kötelezővé tette a 2016-ban érettségizők számára 50 óra közösségi szolgálat teljesítését. Ha valakinek problémája vagy kérdése van ezzel kapcsolatban, állunk rendelkezésére. Szívesen segítünk a diákoknak azzal kapcsolatban, hogy hova mehetnek önéntesnek, de tanácsot adunk az oktatási intézményeknek és a fogadószervezeteknek is – hívta fel a figyelmet az egyesület elnöke.

Az önkéntes irodában Németh Andrea és Kerekes Veronika várják a jelentkezőket. A közösségi aszisztensek a Nemzeti Művelődési Intézet kulturális közfoglalkoztatási programja keretében április 30-ig biztosítják az Önkéntes Pont irodai szolgáltatásait – derült ki a sajtótájékoztatón.

Kerekes Veronika elmondta, az Önkéntes Pontot december elsejétől hétköznapokon 8-16 óra között lehet felkeresni. A színházépületben megtalálható iroda aszisztense hozzátette, az adventi időszakban kiemelten várják az önkénteseket a fellépő csoportok és művészek koordinálására, apró ajándékok és szaloncukrok osztására. De természetesen 2014-ben is folyamatosan várják az önkéntes jelentkezőket, hiszen számos fogadószervezet a legkülönfélébb tevékenységi területeken kínál lehetőséget számukra.

Németh Andrea egy gyűjtőakcióról számolt be. Az Önkéntes Pont és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát szeretné szebbé tenni adománygyűjtő akciójával. Az önkéntes irodába gyermekjátékokat, plüssfigurákat várnak, melyeket a nehéz helyzetbe jutott családok, gyerekek között osztanak szét meghitt ünnepség keretében, december 20-án.  

Önkéntes Pont
Pápa, Erzsébet liget 1. 
Tel.:(20)2893133
E-mail: onkentes.most@gmail.com

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!