Adventi kórustalálkozó a Nagytemplomban


2013-12-09 22:56:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Adventi kórustalálkozó a Nagytemplomban főképe
Több mint tíz éve hagyomány már Pápán, hogy advent idején a városban működő felnőtt kórusok közös koncertet adnak. Így történt ez bronzvasárnap is, amikor hét kórus, a Szent Cecília Kórus, a Szent Anna Kórus, a Pápai Református Gyülekezet Séllyei István Énekkara, a Nyugdíjas Énekkar, az Éneklő Szülők Kara, a Pápai Erkel Kórus és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara csodálatos éneke töltötte be a Nagytemplom ódon falait. Az idei évben a szervezést a Nyugdíjas Énekkar vállalta fel. Szanyiné Csepregi Ilona, a Nyugdíjas Énekkar vezetője elmondta, a csoport közel 30 főt számlál, akik hatalmas lelkesedéssel és nagy örömmel énekelnek.
- A hagyományt az Erkel Kórus indította évekkel ezelőtt, azóta minden évben más-más helyszínen szervezi meg valamelyik kórus a nagyszabású találkozót. Nagyon fontosnak tartjuk a közösségépítést, az együtténeklést, s ezáltal mindenki megismerheti a másik kórus munkáját - mondta az énekkar vezetője.
A kórusok általában 3-4 művet hoztak az alkalomra. Volt köztük spirituális, amerikai és persze karácsonyi dallam is.
Az adventi hangverseny a hét kórus közös énekével zárult a Fő téren, a Gyertyafényes adventen, melyen több mint 100 fő énekelt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!