Kerekeiért lopta el a biciklit


2013-12-09 21:36:39  | cikk:  | 


Egy nyugdíjas kerékpárját lopta el 2013 októberében Pápán egy 51 éves helyi férfi. Vádemelési javaslattal zárult a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás.
A nyomozás adatai szerint a sértett 2013. október 7-én este lakatolta le kétkerekűjét Pápa belvárosában, a lakása előtti kerékpártárolóhoz. Másnap kora reggel azonban biciklijének hűlt helyét találta. A közelben kihelyezett térfigyelő kamera felvételei alapján egy 51 éves helyi férfi került a nyomozók látókörébe, aki kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett. A gyanúsított elmondta, hogy az általa kifigyelt kerékpár egy lánccal volt hozzálakatolva a tárolóhoz. A láncot a nála levő szerszámmal elvágta, majd a biciklivel egy távolabbi pápai épülethez tekert, amely mellett azt eldugta, a levágott lakatot pedig egy szennyvíz lefolyó aknájába dobta. Másnap a jármű kerekeit kiszerelte és magával vitte, a vázat pedig otthagyta, mert arra a továbbiakban már nem volt szüksége.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait 2013. december 9-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek