Csángó gyerekek jártak Pápán


2013-12-08 22:58:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Csángó gyerekek jártak Pápán főképe
Somoskáról, Csángóföldről és Kovásznáról, Pápa Város testvérvárosából érkezett csütörtökön delegáció az adventi programsorozatra. A külföldi vendégek Pápa város meghívására érkeztek nagy örömmel. Benke Paulina, a somoskai csoport egyik tagja elmondta, a kovásznai polgármester szólt nekik, hogy lehetőségük lenne Pápára ellátogatni december 5-én.
- Pápáról novemberben egy óvónői delegáció érkezett Somoskára, s ott sokat beszélgettünk, s meghívtak minket. Örömmel vettük ezt a gesztust, reméljük, még visszatérhetünk ide. Pápát egy szép, csendes, művelt városnak látjuk. Örvendünk, hogy itt lehetünk, s nem is gondoltuk, hogy ennyire jól fogjuk magunkat itt érezni. Családoknál lakunk, így a gyermekek is jobban láthatják, hogy a magyarok hogyan élnek. Köszönjük tehát Pápa polgármesterének a kedves meghívását - mondta a delegáció egyik tagja.
Benke Paulina elmondta még, pénteken megtekintették a csodálatos és híres Kékfestő Múzeumot, ahol a kékfestést is kipróbálhatták. Jártak még két óvodában és a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában, ahol a művészetis diákok táncházra invitálták a vendégeket. Este a csoport a Gyertyafényes advent keretein belül a Fő téren lépett fel színvonalas karácsonyi műsorával. Szombaton a pihenésé és a kikapcsolódásé volt a főszerep, hiszen a Várkertfürdőben lubickolhattak, amit nagyon élveztek a gyerekek, majd délután egy 3D-s filmet tekintettek meg a pápai moziban.
Benke Paulina végül azt kívánta a pápai lakosságnak: „Kívánok a pápaiaknak békességet, egészséget, sok jó szerencsét, léleküdvözséget és adja az Isten, hogy minél több pápai jöjjön el hozzánk Somoskába, s mi is ide visszatérjünk egyszer.”
A csoport 8 gyermekkel, négy kísérővel érkezett, s töltött el pár kellemes napot Pápán.
- Nagyon szép itt Pápán, örülök, hogy eljuthattam ide. Legjobban az adventi vásár tetszett. A család, akiknél lakom, gyönyörű helyen él, nagyon kedvesek és barátságosak velem - mesélte Berkes-Szilvási Raluka.
A somoskaiak péntek este énekeltek a Fő téren, majd azt követően a kovásznai polgármester feleségének, Thisz Katalinnak a koncertjét láthatta és hallhatta a közönség. Mindkét program hatalmas sikert aratott a pápaiak körében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!