Két gyertya ég a városi adventi koszorún


2013-12-08 22:52:54  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Két gyertya ég a városi adventi koszorún főképe
A tapolcafői óvodások pásztorjátékával kezdődött ma délután a Gyertyafényes advent programsorozat második vasárnapja. A térre sokan gyűltek össze, hiszen a hagyományos adventi kórustalálkozó résztvevői is megörvendeztették a járókelőket egy közös énekkel, majd Ó, szép fényes hajnalcsillag címmel Korpás Éva és Balogh Kálmán összeállítását láthatták és hallhatták az érdeklődők.  A színpadi programok mellett természetesen illatos forralt bor és kürtöskalács, valamint kézműves termékek várták a kicsiket és nagyokat az ünnepi díszbe öltözött térre. Advent második vasárnapján a Pápai Református Egyházközség képviselője, ifj. Márkus Mihály lelkipásztor gyújtotta meg a városi koszorú második gyertyáját, miközben az egyházközség Séllyei István kórusa énekelt. Ifj. Márkus Mihály adventi gondolataiban elmondta, idén máshogy lesz, több időt szánunk arra, ami fontos. Többet figyelünk arra, aki közel áll hozzánk, s nem a rohanás, s nem az ajándékok, s nem a sütésbe való belefeledkezés, hanem az együtt töltött idő lesz kiemelkedő. A lelkipásztor hangsúlyozta, hogy a négy vasárnapnak üzenete van, mégpedig az, hogy emlékeztessen arra a teljes krisztusi történetre, ami a megváltást hozta az embernek.
Majd Both Péter erdélyi lelkipásztort idézte, ki szerint, advent négy vasárnapja arra utal, hogy Jézus Krisztusnak négyféle eljövetele van. Az első akkor volt, amikor eljött az emberek közé, amikor kicsi gyermekként megszületett. A második, amikor eljön hozzánk személyesen, amikor megismerjük őt, befogadjuk a szívünkbe. Harmadszor akkor jön el, amikor magához vesz bennünket, a földi élet végén. Negyedszer pedig az idők végezetén, amikor eljön megítélni élőket és holtakat.
- Adventi várakozásunk akkor teljes, ha Jézus mind a négy eljövetelével számolunk. Először a megtestesülésben, másodszor a kegyelemben, harmadszor a halálunkban, negyedszer az ítéletkor való eljövetel megjelenésében. Elgondolkodhatsz Te is, mert kettő vagy három eljövetel még előtted van, tehát valós a várakozás. Ma a második gyertyát gyújtjuk, ami arra emlékeztet, hogy Jézus Krisztus személyesen meglátogat a szívünkben, csak be kell őt engednünk - hangsúlyozta a lelkipásztor. A Gyertyafényes advent bronzvasárnapi programját a Ribillio Andante Jazz Quartett műsora zárta. A négy fiatalember rendkívül vidám hangulatot teremtett műsorával, melyben az ünnepre hangoló karácsonyi dallamok is helyet kaptak. A zenekar tagjai elmondták, nagyon örülnek, hogy az idén újra felléphettek a pápai adventi programon, hiszen már tavaly bemutatkozhattak a pápaiak előtt. Erdélyi Viktor elmondta, tavaly lépett be a zenekarba, s az első fellépése az adventi koncerten volt Pápán.
- A csapat nagyon jól érzi magát, jól összekovácsolódtunk. Tegnap már játszottunk Szombathelyen, ahol sikeresen szerepeltünk. A zenélés mellett azért jut időnk a ráhangolódásra, illetve az ajándékok megvásárlására is. Az idén karácsonyra azt kértük, hogy a zenekarral többet tudjunk játszani, fellépni. A karácsonyfa alá pedig ezt a jól sikerült hétvégét tudnám berakni, amit együtt töltöttünk a csapattal - mondta Erdélyi Viktor és Bodnár Huba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!