Adventi hangulat a Fő téren


2013-12-08 09:44:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Adventi hangulat a Fő téren főképe
Fahéjas forralt bor és vaníliás kürtös kalács illat tette barátságosabbá a decemberi csípős szelet az adventi díszbe öltözött Fő téren szombat délután. A program nyitásaként a Weöres Sándor Általános Iskola 8. osztályának gyertyás táncát láthatták a járókelők, majd a gannai Vulkán amatőr művészeti csoport lépett színpadra vidám, zenés-táncos összeállításával.  Az ügyes kezű gyerekek ez idő alatt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában kézműves játszóházban alkothattak szebbnél szebb karácsonyi díszeket otthonaik csinosítására.
Németh Roland 8 éves kisfiú édesanyjával és testvérével tért be az alkotóházba, ahol szalvétatartót készítettek az ünnepi asztalra.
A hangulatos téren persze a kézművesek utcája is csalogatta a járókelőket. Idén négy kézműves érkezett Kovásznáról. Fábián Irma nagy örömmel érkezett Pápára, ahol nagyon jól érzi magát. Adventkor először jár városunkban, ahol kézműves termékeit, gyöngy, csuhé, horgolt díszeit és faragott tárgyait árulja.
- Csütörtökön érkeztünk és ma már megyünk is haza. Sajnos rövid volt az idő, de megtekintettük a Nagytemplomot, a Kékfestő Múzeumot és a kastélyt is, de csak kívülről. Reméljük, hamarosan visszatérhetünk ebbe a festői kisvárosba - mondta a hölgy.
Csepi Katalin szombathelyi lakos hírportálunknak elmondta, nagyon jól érzi magát a pápai adventi forgatagban. A mosolygós hölgy testvérével és sógorával látogatott ki a vásárba, ahol a kovásznai kiállítóktól vásárolt apró horgolt és csuhé karácsonyfadíszt.
A szombat estét a pápaiak számára már ismert Tarisznyások együttes Karácsonyigéző című műsora zárta.
- Három tagból áll a zenekarunk, 1990-ben alakult Tarisznya Duó néven. Elsősorban megzenésített verseket játszunk, saját zenei szerzeményekből ismert és kevésbé ismert szerzőktől. A műsort úgy állítottuk össze, hogy kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítsunk, de természetesen karácsonyi dallamokat is hoztunk - mondta Kiss Attila a zenekar egyik tagja. Az est során elsősorban Weöres Sándor, Balogh József, Devecseri László, Ady Endre és Gazdag Erzsi versek hangzottak el a Tarisznyások együttes tolmácsolásában.
A zenekari tagtól megtudtuk azt is, a karácsonyi várakozás időszaka az együttes életében már elkezdődött a Mikulásváró programokkal. A pápai Fő tér egyébként nagyon tetszett a Tarisznyásoknak, igazán jó, családias és hangulatos helyszínnek bizonyult számukra a barokk tér adventkor.
A Gyertyafényes advent programjai ma délután 16 órától ismét várják a térre az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!