Városi középiskolás futsal diákolimpia


2013-12-07 14:24:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Városi középiskolás futsal diákolimpia főképe
A Városi Sportcsarnokban hat középiskola részvételével rendezték meg a futsal labdarúgó diákolimpia városi bajnokságát, mely arról döntött, mely két iskola alakulata képviseli városunkat a december 14-ei megyei döntőn. A korábbi Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelye és tagintézménye 2013. augusztus elsejétől önálló intézményként folytatja működését, így a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium és a Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola külön csapattal indult, mellettük a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, a Türr István Gimnázium, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola szállt harcba a továbbjutó helyekért. A megnövekedett csapatlétszám miatt nem körmérkőzéseket rendeztek, hanem a kupa napján sorsolással két hármas csoportot alakítottak ki. Az A csoportba a Közgáz, a Mező és a Petőfi került, a B jelű trióba a szervezők a Reformátust, a Türr-t és az Acsády-t sorsolták.
- A sorsolás folytán egy valamivel erősebb és egy gyengébb csoport alakult ki, az A csoportból a Közgáz és a Mező, a B-ből az Acsády és a Türr jutott tovább. A keresztbejátszásokat követően - ahogy azt várni lehetett - a Közgáz és a Mező kvalifikálta magát a döntőbe, így az ottani eredménytől függetlenül ez a két iskola került a legjobb megyei csapatok közé – összegezte az eredményeket Koncz János, a Pápai Diáksport Bizottság középiskolai felelőse. A korábbi években a pápai csapatok jól szerepeltek a veszprémi döntőben, úgy látom, a Közgáznak kifejezetten jó csapata van, ügyes játékosokkal, esélyesek az országos fináléban való szereplésre, természetesen a Mező is ott lehet a legjobbak között.

Eredmények:

A csoport
Közgáz – Mező 5-1
Közgáz – Petőfi 2-1
Mező – Petőfi 3-0

B csoport
Református – Türr 5-7
Református – Acsády 0-3
Türr – Acsády 5-5

Elődöntők
Közgáz – Türr 10-1
Acsády – Mező 0-1

Bronzmérkőzés: Türr – Acsády 4-7

Döntő: Közgáz – Mező 3-3 (14-13)

Végeredmény:
1. Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium
2. Pápai Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola
3. Acsády Ignác Szakképző Iskola
4. Türr István Gimnázium
5. – 6. Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!