Nyílt napot szerveztek a Refiben


2013-12-07 13:29:44  | cikk: mo  | 


Nyílt napot szerveztek a Refiben főképe
Megtartotta az általános iskolás diákoknak szervezett nyílt napját a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája. A cél egyértelműen az volt, hogy a hatodik és nyolcadik osztályos tanulókat megismertessék az intézményben képviselt értékekkel, az induló képzésekkel és mindazzal, amit az iskola nyújtani tud mind a diákok, mind a szülők számára.

Gránásiné Bácsi Tünde igazgató kiemelte, ebben a tanítási évben új lehetőségként indult el a reál tagozat, ahol a matematika, a fizika, illetve a biológia és a kémia tantárgyak hangsúlyosak.
- Olyan diákokat várunk erre a képzési formára, akik mélyebben érdeklődnek e tantárgyak iránt, és akár már el is határozták, hogy a mérnöki pályát választanák a későbbiekben, vagy éppen orvosok, vegyészek, gyógyszerészek szeretnének lenni. Ezen a tagozaton számos alkalom nyílik a diákok számára arra, hogy különféle intézetek nyílt napjain vehessenek részt: így például az elmúlt időszakban tanulóink ellátogattak a Wigner Jenő Kutatóintézetbe, Budapestre, de még decemberben részt vesznek diákjaink a Budapesti Műszaki Egyetem nyílt napján is – adott tájékoztatást az igazgatónő.

Gránásiné Bácsi Tünde beszélt az intézmény másik két induló képzési formájáról is. Az általános gimnáziumi tagozatot az általános, illetve humán érdeklődésű diákoknak ajánlják. E képzési formán a központi tantervnek megfelelően történik az oktatás, ahol a 11. évfolyamon fakultációválasztással indulhatnak el a továbbtanulás szempontjából szükséges szakirány felé.

Az intézményben 2010-ben indult el a művészeti képzés. A képzésen országosan elismert művésztanárok oktató-nevelő munkája mellett táncművészeti (néptánc, színpadi tánc) és képzőművészeti (grafika, festészet) tanszakokra jelentkezhetnek a diákok.
- A következő évtől 4+1 éves képzésben valósul meg a művészeti oktatás. A negyedik év végén érettségi vizsgát tesznek a tanulók, majd az ötödik évfolyam szakmai vizsgával zárul, melyen OKJ-s szakmai bizonyítványt szerezhetnek a végzősök – tette hozzá az igazgató.

Az iskolaigazgató megjegyezte azt is, érdemes a Refit választani, hiszen a nagy múltú intézmény olyan értékeket, iskolai környezetet és közösséget nyújt diákjainak, amelyek mindenképpen a fiatalok személyiségfejlődését segítik. Az egyházi iskola természetesen keresztyén szellemiséget, elkötelezettséget jelent mind a pedagógus, mind a diák számára. A nyílt nap keretében az érdeklődő szülők és diákok bepillantást nyerhettek a tanórák menetébe, az iskolában folyó pedagógiai munkába. Minden képzési formán nyitott ajtók várták a tanórák látogatóit: érdekes kísérletek a fizikateremben, komoly alkotómunka a grafikai műhelyben és táncbemutatók a tornateremben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!