Az egészségvédelemről szólt a Tarczy-nap


2013-12-07 13:27:22  | cikk: mo  | 


Az egészségvédelemről szólt a Tarczy-nap főképe
A névadó Tarczy Lajos professzor születésnapjához kapcsolódóan évről-évre megszervezi tanítás nélküli iskolai napját a Tarczy Lajos Általános Iskola. A névadó, a hetényi születésű filozófus és természettudós Pápán végezte teológiai és filozófiai tanulmányait, majd hosszú éveken át tanított városunkban. A Tarczy-iskola nagy hangsúlyt fektet névadója születésének megünneplésére, s teszi ezt a hetényi testvériskola részvételével. Venczel Csaba igazgató elmondta, tegnap a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola szervezett programot a névadó tiszteletére, melyen kisebb delegációval képviseltette magát a pápai intézmény is, ma pedig az emlékezés folytatódik, hiszen ezúttal a pápai diákok köszöntik Tarczy professzort a hetényi vendégek közreműködésével.

A Tarczy-napon Venczel Csaba köszöntötte a megjelenteket. A köszöntőt követően Róka Eszter nyolcadik osztályos tanuló ismertette Tarczy Lajos életútját, majd Balogh Ábellel és az intézmény igazgatójával közösen megkoszorúzták a természettudós szobrát.

Minden évben más-más tudományterület, téma áll a Tarczy-nap középpontjában. Az idei évben az egészségmegőrzés és az egészséges életmód kapcsán szerveztek foglalkozásokat, bemutatókat és vetélkedőket a pedagógusok. Mindjárt a megnyitót követően megkezdődött az egészségre nevelés, Szücs Judit testnevelőtanár átmozgatta az iskola közösségét, hogy a nap frissítő testmozgással induljon.

A vidám hangulatú aerobic-tornát követően szinte minden tanteremben zajlott egy-egy foglalkozás, előadás vagy bemutató. Sportos vetélkedőket szerveztek a tornateremben, a fogápolásról hallhattak a diákok egy másik teremben, de volt totó az egészséges életmódról, itt volt a Vöröskereszt ifjúsági tagozata, akik az elsősegélynyújtásról szóltak, és hasonló hasznos információkat osztott meg hallgatóságával a mentőállomás munkatársa is. Izgalmas feladat volt a diákok számára az a kóstoló is, amely esetében a csapattagoknak bekötött szemmel kellett felismerniük 9 zöldség- és gyümölcsfélét, természetesen ízről. A mai napon zajló foglalkozások mindegyike valamely módon az egészséges életmódot állította középpontba, s sarkallta a diákokat arra, hogy egészségesen táplálkozzanak és a mozgást se hagyják ki életükből. Ez utóbbi természetesen nemcsak a mai napot hatja át, hiszen a mindennapos testnevelés bevezetésével a mozgás és a sport az egész évi oktató-nevelő munkában jelen van – jegyezte meg az iskola igazgatója.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!