A jubiláló pedagógusokat köszöntötték


2013-12-06 22:20:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A jubiláló pedagógusokat köszöntötték főképe
Ma délután Pápa Város Önkormányzata a Tarczy Lajos Általános Iskolában köszöntötte ünnepélyes keretek között azokat a pedagógusokat, akik 60, 65 valamint 70 évvel ezelőtt szerezték meg tanítói, tanári diplomájukat. Az emlékdiploma átadón a Tarczy-iskola diákjai működtek közre.
Az ünnepségen dr. Bánhidi Miklós főiskolai tanár, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Rekreológiai Intézeti Tanszékének vezetője mondott beszédet, megköszönve az ünnepeltek több évtizedes munkáját. A főiskolai tanár az ünnepélyen nemcsak meghívott vendégként volt jelen, hanem családtagként is, hiszen apósa, Csapó László is most vehette át vas emlékdiplomáját.
- Önök életüket, tudásukat, képességeiket évtizedeken keresztül a felnövekvő nemzedékeink útnak indításának szentelték. Tették ezt nagy felelősséggel, hiszen a tanulmányi eredmény és a diák szellemi, erkölcsi, értelmi kibontakozásának Önök rakták le az alapjait. A tudás átadásán túl a kis emberpalántákat nevelni, szeretni kellett - emelte ki a tanszékvezető.
Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte a szép számban megjelent jubiláló pedagógusokat.
- Nincs hivatás, amely ennyi azonnali sikerrel kecsegtet, és nincs egyetlen munka sem, amelynek a valódi hasznát csak évek, esetleg csak évtizedek múlva láthatjuk. De nincs még egy munka, ahol ennyi a kudarc, a hiábavaló erőfeszítés, ugyanakkor ilyen sok siker, ennyi ajándék, kellemetlen és kellemes meglepetés éri az embert. De nincs talán még egy ilyen személyfüggő foglalkozás sem, ami akár egész életre szóló nyomokat hagy a gyermekekben, ifjakban. Nincs még egy munka, ahol ilyen nagy hatása lehet egy-egy jó - vagy jókor kimondott - szónak esetleg egy-egy rosszul vagy rosszkor kimondott szónak. Önök mindnyájan megtapasztalhatták e hivatás minden oldalát. Számos diáknak adhattak életre szóló ismereteket, értékeket. Számos diákot formálhattak, indíthattak el életpályájukon. Ez az, ami ezt a hivatást olyan különlegessé teszi. Ez az, ami az Önök munkáját olyan különlegessé tette, amelyért a felcseperedett generációk nevében is csak annyit mondhatok: köszönjük!
Az emlékdiplomákat dr. Bánhidi Miklós és Unger Tamás adta át a nyolc ünnepeltnek.
Gyémánt diplomát kapott: Döbrönte Tiborné, Kovács Etelka Teréz, Marton Béláné. Vas emlékdiplomát vehetett át Búvári Enochné, Csapó László, Kovács Lajosné és Nagy Imre. Rubint emlékdiplomát pedig Császár Margit vehetett át. Sidó Tibor a főiskolán vette át arany diplomáját.
Csapó László hírportálunk kérdésére elmondta, 1948-ban, a Pápai Tanítóképzőben szerezte diplomáját. Laci bácsi a III. számú iskolában tanított. A családban unokanővére is pedagógus volt.
- Nagyon elégedett vagyok a pedagógus pályámmal, rendkívül szerettem testnevelő tanár lenni, sok sikert értünk el a diákjaimmal. A legnagyobb öröm azonban az számomra, hogy a tanítványaim közül 18 testnevelő tanár lett.
Laci bácsi kérdésünkre elmondta még, nagy öröm számára, hogy lánya is és most már unokája is a testnevelői pályára lépett.
Az ünnepség meghitt beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!