Kerékpárokat lopott


2013-12-06 17:07:41  | cikk:  | 


Lopott kerékpárok eladásából akart pénzt szerezni egy pápa környéki településen élő 21 éves férfi, azonban a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai – Fűzfa László r. törzszászlós, Rák Szilárd r. zászlós, Czere Zoltán r. főtörzsőrmester és Radics Roland r. őrmester – rövid időn belül elfogták.  

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy lovászpatonai sértett 2013. november 29-én reggel telefonon értesítette a helyi körzeti megbízottat arról, hogy az elmúlt napok valamelyikén a házához tartozó melléképületből eltűnt két kerékpár. Az egyiket a közelben megtalálták, de a másikat nem.  A helyszínre érkező körzeti megbízottak adatgyűjtésbe kezdtek, majd látókörükbe került egy helyi fiatalember, akinél a házkutatás során előkerült a másik lopott jármű. A férfi elmondta, hogy a kerékpárt egy ismerősétől vásárolta a napokban, de arról nem volt tudomása, hogy az lopásból származott.

A rendőrök még a délelőtt folyamán elfogták tartózkodási helyén S. N. –t, aki gyanúsított kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy pénzszerzési céllal érkezett 2013. november 24-én délelőtt Lovászpatonára. A hátsó kerítésen keresztül bement az egyik udvarba, és az ottani nyitott melléképületből ellopott két kerékpárt.  Azokat elrejtette a közeli erdőben, majd sötétedéskor visszament a rejtekhelyre és az egyiket elvitte egy helybéli barátjához, aki – nem tudva, hogy az lopásból származik – néhány ezer forintért megvásárolta azt. Állítása szerint később a másikat is tovább adta volna. A kapott pénzt már elköltötte, azon élelmiszert vett, mivel jövedelemmel nem rendelkezik.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – indított eljárást S. Norbert ellen.

Képek:

nincsenek képek