Elrajtolt az utánpótlás vízilabda-bajnokság


2013-12-06 13:54:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elrajtolt az utánpótlás vízilabda-bajnokság főképe
A Pápai SE vízilabda-szakosztályának csapatai novemberben megkezdték a küzdelmet a korosztályos bajnokságokban. Az uszoda bezárása miatt a játékosoknak még két hétig egy órát kell utazniuk egy 60-75 perces edzésért. A celldömölki utazások és az edzések időpontjának változása miatt, sajnos, a legfiatalabbak közül már több gyermek is abbahagyta a vízilabdázást, azonban bízunk benne, hogy a következő évtől a kicsik visszatérnek a medence partjára. A 2000-ben születettekből álló gyerek II. csapat november 16-án mutatkozott be a dunántúli bajnokságban. A főleg két évvel fiatalabb játékosokból álló teljesen újonc fiúk nagyarányú vereséget szenvedtek a heti hét, illetve öt edzéssel készülő Kaposvártól és Székesfehérvártól. November 30-án Győrben a serdülők is megkezdték a küzdelmeket, a pápaiak elsőként a magyar bajnoki rendszerben is induló Ausztria Wien ellen ugrottak vízbe. Három negyed jó játékot követően az osztrák csapat hosszabb kispada döntött, így végül 16:10-re nyertek. Következett a Sopron elleni meccs: az első két negyed fölényes vezetése után a sok kiállítás miatt nagyon harcolni kellett a győzelemért, végül a mieink egy nagyon izgalmas hajrában 14:13-ra legyőzték ellenfelüket. A felnőtt csapat szinte csak a bajnoki fordulókon tud együtt játszani, ennek ellenére szorosan alakultak a meccseik. Tatabányától az utolsó negyed előtt még vezetve mindössze két góllal kaptak ki (10:8), a csoport egyik legerősebb csapata, a budapesti Vadász Vízilabda azonban hét góllal bizonyult jobbnak. A november 30-i körben a Dunaújváros 9:6-ra nyert Studringer Béláék ellen, Nagykanizsa ellen szintén nüanszok döntöttek, sajnos nem a pápaiak javára. A felnőttek így a 7. helyen zárták az őszt, a folytatás márciusban következik.
- Összességében elmondható, hogy mindenki a lehető legtöbbet megteszi a sikerekért, pozitívum, hogy a gyerekek a körülményekhez képest lelkesek. Egyelőre az a már említett kis plusz hiányzik a győzelmekhez, remélhetőleg a hamarosan újra birtokba vehető hazai környezet győzelmekhez segíti csapatainkat - nyilatkozta Cseh László, a pápai utánpótláscsapatok edzője.
A csapat eredményeit folyamatosan figyelemmel kísérhetik a Facebook oldalukon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!