Generációk találkozása: idősek látogattak az óvodásokhoz


2013-12-06 00:24:19  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Generációk találkozása: idősek látogattak az óvodásokhoz főképe
A Csókai Óvoda és a Teveli úti Idősek Otthona már évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol egymással. Az óvoda nagyon fontosnak tartja az érzelmi nevelést, ezért évente négy alkalommal találkozhatnak az idősek a gyerekekkel: Mikuláskor, húsvétkor, anyák napján és gyermeknapon. Ma délelőtt Mikulás alkalmából az otthonház idősei látogatták meg a Süni csoportos apróságokat. Az ovisok rövid műsorral kedveskedtek az időseknek, akik viszonzásul csokival örvendeztették meg a gyerekeket.  Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető elmondta, a gyerekek már hetekkel ezelőtt izgatottan készültek a mai találkozásra.
- Fontosnak tartjuk a generációk találkozását, mivel manapság már nem élnek együtt az idősek és a fiatalok. Így ez egy szép kapcsolódási pont ahhoz, hogy a gyerekek szívét és figyelmét ráirányítsuk arra, hogy az öregeket tisztelni és szeretni kell.
Hauber Lívia részlegvezető érdeklődésünkre elmondta, az otthonház lakói nagy örömmel vették a meghívást és jöttek el az óvodába. Erre az alkalomra apró mikulás-díszt készítettek az idősek.
A műsor végén a gyerekek és a meghatódott idősek együtt énekeltek vidám mikulásváró dalokat.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!