Mécsesgyújtással emlékeztek a polgári körösök a 2004-es népszavazásra


2013-12-05 22:46:00  | cikk: HuHa  | 


Mécsesgyújtással emlékeztek a polgári körösök a 2004-es népszavazásra főképe
A Wass Albert emlékkőnél gyújtottak mécsest a Pápai Polgári Kör tagjai ma este, emlékezve a 2004. december 5-én tartott népszavazásra. A kör elnöke rövid beszédében felidézte a népszavazás kettős állampolgárságra vonatkozó kérdésével kapcsolatos méltatlan kampányt és a szavazás eredménytelenségét.
-Ez egy olyan seb a szívünkben, amit hosszú időn keresztül nem tudnak elfelejteni az igazi érző magyar emberek – fogalmazott, emlékeztetve arra, a népszavazáson feltett kérdés nem a kettős állampolgárság bevezetésére vonatkozott, hanem arra, hogy az Országgyűlés alkosson-e törvényt a kedvezményes honosításról. Rabi István arról is beszélt, bár a népszavazáson többségben voltak az igenek, a résztvevők alacsony száma miatt érvénytelen volt a voksolás.
-Az ellenzők szavazást megelőző kampánya mélységesen félrevezető és gyűlöletkeltő volt, a legrosszabb emberi tulajdonságokra alapozott – mondta. Hozzátette, a Pápai Polgári Kör minden évben tesz kirándulást Erdélyben, a szavazást követően azonban tapintható volt a távolságtartás és a szenvedés erdélyi testvéreiknél, amiért a magyar nemzet nem volt képes arra, hogy egy egyszerű igen szavazással letegye a voksot külhoni testvérei mellett.
A megemlékezésen résztvevők mécsest gyújtottak a Pápai Polgári Kör által elhelyezett Wass Albert emlékkőnél és a Székely Himnusz eléneklésével zárták az emlékezést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!