Munkatársát lopta meg


2013-12-05 13:13:12  | cikk:  | 


Egy ház felújításán dolgozott együtt társaival a 29 éves gyanúsított Ausztriában. A Pápai Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal zárta a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint H. Gyula 2013. október 21-én egy ausztriai városban dolgozott hat magyar társával együtt egy festés alatt álló házon. Az általuk használt és az épület előtt parkoló nyitott tehergépkocsiban a gyanúsított megpillantotta egyik munkatársának a pénztárcáját, amit titokban beletett saját táskájába. Amikor később ellenőrizte a buksza tartalmát, abban a több tízezer forint és eurós bankjegyek mellett kollégája okmányait is megtalálta. Ezt követően az összes készpénzt magához vette, a tárcát pedig az iratokkal együtt néhány nappal később – a hazaút során – kidobta a mozgó gépkocsiból. A 29 éves Zirc környéki településen élő férfi gyanúsított kihallgatásakor tettét beismerte, cselekményét anyagi nehézségeivel indokolta.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyatott nyomozást befejezte és az ügy iratait 2013. november 28-án bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Pápai Járási Ügyészségnek.


Képek:

nincsenek képek