A rendszám miatt bukott le


2013-12-05 10:24:47  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal zárta le az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. november 4-én délelőtt a Pápai Rendőrkapitányság járőre az egyik utcában közlekedett szolgálati gépjárművel Pápa belterületén, amikor figyelmes lett a szemből érkező, 26 éves Cs. László által vezetett személygépkocsira. A rendőr azért szúrta ki a kétezres években gyártott gépkocsit, mert hatósági jelzésének betűkombinációja arra utalt, hogy a rendszámot a jármű feltételezett gyártási évéhez viszonyítva egyértelműen egy korábbi években gyártott járműre adták ki. Ráadásul a jelzés elöl egy gyorskötözővel volt felrögzítve. A rendőr az autó után fordult, majd igazoltatta annak vezetőjét. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a személyautót Ausztriában helyezték forgalomba, ennek ellenére azon egy magyarországi gépkocsira kiadott forgalmi rendszám volt felhelyezve.

Cs. László gyanúsított kihallgatásakor elismerte, hogy az autót az előző héten Ausztriában vásárolták testvére nevére, melyet hazánkban kívánt forgalomba helyeztetni. Azért, hogy ne rendszám nélkül közlekedjen azzal az eredetiségvizsgáló állomásig, a pápai férfi leszerelte édesapja autójáról a hatósági jelzést, és felrögzítette azt a külföldről behozott járműre.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait 2013. november 28-án bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek. 

Képek:

nincsenek képek