Fiataloktól vette el mobiltelefonjukat


2013-12-05 10:14:22  | cikk:  | 


Egy 15 éves fiú, valamint egy 16 éves lány mobiltelefonját vette el az a 29 éves pápai férfi, akit 2013. december 2-án rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 15 éves sértett 2013. november 30-án, vasárnap délután a pápai buszpályaudvaron várakozott egy padon ülve testvére és barátja társaságában, amikor hozzájuk lépett két általuk ismeretlen férfi. Egyikük a fiatalok telefonjai felől érdeklődött. A sértett elárulta, hogy neki egy, a többiekénél jobb minőségű mobiltelefonja van, amivel felkeltette a férfi érdeklődését, aki aztán kérte, hadd nézze meg a készüléket. A fiú először vonakodott elővenni a több mint 60.000 forintot érő telefont, ám az illető viselkedése, fellépése és nála erőteljesebb testalkata félelmet keltett benne, így végül eleget tett a kérésének. Miután azt nem volt hajlandó kiadni a kezéből, a férfi elvette a telefont és visszaadásáért cserébe 5000 forintot kért a sértettől. Pénzt nem kapott, ezért távozott, de rövid időn belül – különböző indokokkal – visszatért a fiatalokhoz. Kérte a képernyővédő feloldását, majd visszaadta a telefonból kivett sim kártyát és memóriakártyát, továbbá újfent megpróbálkozott készpénzt szerezni a telefon tulajdonosától immár azzal, hogy hétfőn délután 16 órakor a Várkertben várja a készülékkel.
A sértett édesapja 2013. december 2-án reggel tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon, ahol a nyomozók meghallgatták két fiát is. A fiatalok által adott személyleírás alapján Potháczki Zsolt r. százados és Györgydeák Zoltán r. főtörzszászlós – a Bűnügyi Osztály munkatársai – a feljelentést követő néhány órán belül a gyanúsított nyomára akadtak a pápai buszpályaudvaron.
Időközben a rendőrök tudomására jutott, hogy S. Richárd 2013. december 1-jén délután egy középiskolás lányt is megszólított Pápán, aki – magát nyomozónak kiadva – azzal a történettel állt elő és vette el a lány mindkét mobiltelefonját, hogy ellenőrizni szeretné a telefonkönyvben levő neveket, abból a célból, hogy van-e köztük kábítószer terjesztő személy. A készülékeket a sértett átadta, majd a férfi azzal az ígérettel távozott, hogy azokat 10 perc múlva visszahozza. A sértett ezt követően nem kapta vissza telefonjait.  
S. Richárd ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A 29 éves helyi férfit gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette és egyúttal kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Képek:

nincsenek képek