Villámgyorsan elfogták a bankrablót


2013-12-04 20:40:02  | cikk: HuHa  | 


Villámgyorsan elfogták a bankrablót főképe
Sikertelen rablási kísérlet után rendkívül rövid időn belül elfogták a pápai nyomozók azt a fiatalembert, aki ma délelőtt egy belvárosi pénzintézetet próbált kirabolni. A 21 éves vidéki fiatalember ma délelőtt azzal a gondolattal szállt fel a Pápára tartó buszra, hogy új életének kezdetéhez pénzt szerez egy bank kirablásával. A Deák Ferenc utcai pénzintézetbe nem sokkal dél előtt lépett be és késsel fenyegetőzve ötmillió forintot követelt. A bűncselekmény eddig ismert részleteit Nagy Ákos rendőr százados, a Pápai Rendőrkaptányság bűnügyi osztályának vezetője ismertette hírportálunkkal. Mint mondta, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába 11 óra 30 perc körül futott be a jelzés, hogy a pénzintézetben rablás kísérlete bűntett történt.
-Egy férfi késsel a kezében fenyegette meg a banki alkalmazottakat és ötmillió forintot követelt. A pénzintézet munkatársai a pénz átadását megtagadták és segítséget hívtak, egyik kollégájuk egy hátsó irodából lépett az ügyféltérbe, erre aztán a rabló elmenekült a helyszínről – idézte fel az eseményeket. A Pápai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának valamennyi nyomozója és vizsgálója a bejelentést követően azonnal a belvárosba sietett, hogy az elsődleges információk szerint gyalogosan menekülő tettest elfogják. Egy nyomozó a vasútállomást vette célba, Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető pedig saját autójával a belváros utcáit járta végig, majd a buszpályaudvarra hajtott, ahol felfigyelt egy férfira, aki a Várkert felől ment a pályaudvarra. A gyanúsnak tűnő fiatalembert figyelve, a közben telefonon befutó személyleírás alapján megalapozottan feltételezte, hogy ő a bűntett elkövetője, így az elszaladni készülő férfit elfogta és előállította a kapitányságra.
A 21 esztendős férfiban a bank alkalmazottai kétséget kizáróan felismerték a rablási kísérlet elkövetőjét, a rendőrök felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt fogják felelősségre vonni, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A gyanúsított 5-10 évig terjedő szabadságvesztére számíthat a felfegyverkezve elkövetett rablási kísérletért – tudtuk meg a rendőr századostól. Nagy Ákos kiemelte, a banki alkalmazottak remekül viselkedtek a rendkívüli helyzetben, szóval tartották és zavarba hozták a rablót kérdéseikkel és alaposan megfigyelték a csuklyás férfit, akiről pontos személyleírást tudtak adni. A sikeres elfogáshoz az is hozzájárult, hogy a rabló elmenekülését követően azonnal értesítették a rendőrséget, így a nyomozók rövid időn belül megkezdhették a tettes kézrekerítését.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!