Helyi drogstratégia kidolgozására készül a KEF


2013-12-04 19:57:12  | cikk: mo  | 


Helyi drogstratégia kidolgozására készül a KEF főképe
Az év utolsó ülését tartotta ma délután a KEF, azaz a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A 21 tagú munkacsoport vezetője köszönetét fejezte ki a résztvevőknek egész éves munkájukért, hiszen – mint mondta – az év elején kitűzött feladatokat összefogottan, kiváló csapatmunkával sikerült megvalósítani. Oláh Márta beszélt arról is, a helyi KEF jelenleg két pályázat elbírálására vár, melyek mindegyike a szervezet működését célozza meg. A KEF elnöke hozzátette, bíznak a pályázat sikerében, hiszen jövőre – a 2013. október 16-án, az Országgyűlés által elfogadott Nemzeti Drogstratégiához kapcsolódóan – el kívánják készíteni a helyi drogproblémákat feltáró stratégiát. A helyi munkacsoport várhatóan még év elején, januárt-február hónapban elkészíti a városi drogstratégiát, melyet azt követően Pápa Város Képviselő-testülete is tárgyal majd – tájékoztatott Oláh Márta, majd megjegyezte, a KEF tagjai tiszteletdíj nélkül, önkéntes alapon végzik munkájukat.  

Képek:

A Nemzeti Drogmegelőzési Intézet fő tevékenységei közé tartozik az országban működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok szakmai és szervezeti munkájának támogatása, a velük való folyamatos kapcsolattartás, és a számukra nyújtott tanácsadás. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) olyan helyi szintű szakmai konzultációs munkacsoportok, melyeket a helyi önkormányzatok elkötelezettsége, a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi szakmai összefogás, valamint minisztériumi pályázati támogatás hívott életre.
Magyarországon közel 90 KEF működik városi, kerületi, kistérségi, megyei, illetve regionális hatáskörrel. A KEF-ek feladata, hogy összehangolják a drogprobléma visszaszorításban szerepet játszó négy alappillér – a közösség és együttműködés, a megelőzés, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint a kínálatcsökkentés – intézményeinek munkáját. Ennek érdekében a KEF-ek a lokális helyzetfelmérés eredményeire támaszkodva helyi stratégiát dolgoznak ki a kábítószer-probléma visszaszorítására. Egységes szakmai és módszertani szemléletmód megvalósítására törekednek, továbbá arra, hogy összehangolják és ésszerűsítsék a helyi szinten zajló kábítószer-fogyasztást megelőző, valamint kezelő tevékenységeket. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tagjai a drogprobléma kezelésben fontos szerepet játszó állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek képviselői.
www.kef.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!