Továbbjutott a Lombard a Magyar Kupában


2013-12-04 19:10:13  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Továbbjutott a Lombard a Magyar Kupában főképe
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Lombard Pápa az NB II-es Siófokot látta vendégül a Perutz Stadionban. A mieink 2-1-re nyerték a párosítás első találkozóját, így a Balaton-partiaknak legalább két gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz. Ennek ellenére Tóth Bálint vezetőedző óva intett mindenkit attól, hogy játékosai lebecsüljék a vendégeket, mint később kiderült, igaza is lett. Az első félidőben gólt nem láthattak a kilátogatók, nagy küzdelmet viszont igen, a Lombard nem játszott jól, ennek ellenére nem kapott gólt, igaz nem is sikerült komoly helyzetet kialakítania. A 33. percben kiderült, hogy Fortunával is jó barátságot ápolnak a pápaiak, hiszen Vass Máté 20 méteres bombája a felső lécről vágódott a mezőnybe. A második játékrészben szinte a középkezdésből gólt kapott a Lombard, Pál András kapott kiváló labdát a tizenhatoson belül, az átvétel után lövése a bal kapufát érintve jutott a hálóba 0-1. A vezető találat után még nagyobb sebességre kapcsolt a Siófok, egy emberként támadtak, ami a Lombardnak jó lehetőségeket adott a kontratámadásokra. A 86. percben a csereként beállt Eszlátyi használhatta ki gyorsaságát és egy szép ellenakció végén betört a 16-oson belülre, és tíz méterről kilőtte a bal alsót 1-1. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy 92. percben a gólhelyzetben kilépő Griffiths lerántásáért Papp Szilárdot kiállította a játékvezető. A Lombard Pápa nem játszott jól, és főleg az első mérkőzésen mutatott produkciójának köszönheti, hogy továbbjutott a negyeddöntőbe. Folytatás szombaton az év utolsó bajnokiján, 20 órától a Budapest Honvéd lesz az ellenfél.

Lombard Pápa – Siófok 1-1 (0-0) Gsz.: Eszlátyi ill. Pál

Tóth Bálint: A célunk a továbbjutás volt, ezt megcsináltuk, büszke vagyok a csapatra. Az első félidő olyan volt, mint egy öregfiúk-meccs. A szünetben megmondtam, röhej, de gólt fogunk kapni. Aztán odatették magukat a fiúk, tovább akartak jutni, és továbbjutottak. A végén még a győzelemre is volt esélyünk, megvolt a helyzetünk, de kimaradt. A Pápa négy éve volt utoljára a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között. Ez a siker óriási erőt és önbizalmat kell, hogy adjon, a hétvégi bajnoki előtt, a Honvéd legyőzésére. A Ligakupában is állunk, a bajnokságban is jól állunk, ha a Honvédot le tudjuk győzni szombaton, az feltenné a pontot az i-re, akkor igazán szép karácsonyunk lesz.

Horváth Károly: Sajnálom a fiúkat, mert mindent megtettek a győzelemért. Mindenki a maximálisat nyújtotta hozzáállásban is. Időnként játékban is a Pápa fölé kerekedtünk. Egy nullás vezetésünk után, a végén kockáztatnunk kellett, mert az nem lett volna elég a továbbjutáshoz, ezért kitámadtunk, ennek lett a következménye az egyenlítő gól, és a kiállítás, mert nyerni akartunk, és tovább akartunk jutni.

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S. (Tóth G. 53.), Struhar, Présinger, Németh M. - Rodenbücher, Szabó O. (Tajthy 70.) - Király (Eszlátyi 60.), Orosz, Arsic – Griffiths

Siófok: Tajti - Kiss Zs., Tímár, Papp Sz., Novák - Peszmeg (Horváth B. 84.), Fülöp - Nagy, Vass, Pál - Dajics (Papp M. 80.)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!