Stadionfejlesztés: 800 millió forintból újulhat meg a Perutz Stadion


2013-12-04 11:26:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Stadionfejlesztés: 800 millió forintból újulhat meg a Perutz Stadion főképe
Újabb futballstadion-fejlesztési program koncepciójáról tárgyalt a kormány – értesült a Népszabadság. A kabinet előtt lévő javaslat 26 létesítmény felújítását és kibővítését irányozza elő a 2016-ig terjedő időszakban. A projekt költsége több mint 21 milliárd forint lenne. Az FTC, a Debrecen, a Felcsút, a Mezőkövesd, a Haladás, a Videoton valamint a DVTK pályáinak felújítását, fejlesztését már korábban bejelentették, a lista most bővülhet tovább, ugyanis a liga minden olyan résztvevője szerepel a kedvezményezettek sorában, amely eddig kimaradt. A legtöbb pénzt a Honvéd kaphatná, amelynek 8000 néző befogadására alkalmas stadionjára ötmilliárd forintot szánnak. Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő klubok közül a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas egymilliárd forintot, a Békéscsaba 800 milliót kasszírozhat. A listán természetesen a Lombard Pápa is szerepel, az elképzelés szerint az 5500 férőhelyes Perutz nyolcszázmillió forintból újulhat meg.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!