Drog-és AIDS-prevenciós napok


2013-12-03 20:22:28  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Drog-és AIDS-prevenciós napok főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében az acsádys diákok a tegnapi és a mai nap során Drog-és AIDS-prevenciós napokon vehettek részt. Az AIDS szerzett immunhiányos tünetegyüttes, amelyeket a HIV vírusa idéz elő. A vírust 1981-ben azonosították, de már jóval régebben megjelent. Hétfőn a tanulók a színházművészet segítségével szembesülhettek a drogfogyasztás veszélyeivel, a Gyáva című kamaraelőadást tekinthették meg a Nézőművészeti Kft. tolmácsolásában, majd addiktológus szakember bevonásával dolgozták fel a látottakat. Több mint 100 diák aktívan részt vett a prevenciós beszélgetésben.
Ma délelőtt az Acsády Ignác Szakképző Iskolában az iskolavédőnők, Kázmér Erika és Kovács Adél közreműködésével előadásokat hallhattak az AIDS témakörében, valamint Balázsné Márton Mária tájékoztatást adott a telefonos lelki elsősegély szolgálatról. A program célja az információátadás volt, valamint az egészséges életmód fontosságának megerősítése. A prevenció fontosságára is felhívták a védőnők a diákság figyelmét, mert a középiskolás korosztály igencsak érintett a témában, hiszen egyre többen kapnak el valamiféle nemi betegséget. Fontos, hogy a fiatal korosztálynak olyan kultúrája alakuljon ki, ami ezt a gyógyíthatatlan betegséget, az AIDS-et megelőzi - tájékoztatta hírportálunkat Szabadkai Verita művelődésszervező.
A prevenciós program AIDS-totóval és személyes beszélgetésekkel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!