Drogprevenciós napot szerveztek fiataloknak


2013-12-02 17:24:48  | cikk: mo  | 


Drogprevenciós napot szerveztek fiataloknak főképe
A Fidelitas Pápai Csoportja és a 2007-ben alakult Sagonensis Alapítvány szervezte azt a drogprevenciós napot, melyen a szerfüggőség és a legális, illetve illegális drogok veszélyeire kívánták felhívni a fiatalok figyelmét. Közel 200 nyolcadikos és középiskolás korú diák töltötte meg a színháztermet ma délután, akik szakemberektől kaptak hiteles információkat a szerhasználat következményeiről. Dr. Patyi Andrea az alkoholmérgezésről és a detoxikálóról beszélt, Kocsis József, a Pápai Rendőrkapitány munkatársa a legális és illegális drogok típusairól és a kábítószerkereső kutyák kiképzéséről szólt, de szó esett az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia működéséről és feladatairól is. Kovács Beatrix, a Fidelitas helyi csoportjának elnöke elmondta, rendkívül időszerű az egészségmegőrzéssel és a drogprevencióval kapcsolatos előadások, foglalkozások szervezése, hiszen a statisztikai adatok is azt bizonyítják, hogy egyre több fiatal próbál ki valamilyen kábítószert vagy legális drogot.

Az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia több mint húsz esztendeje foglalkozik szenvedélybetegekkel. Fő feladatának a prevenciót, a gyógyítást és a rehabilitációt tartja. Hubainé Lipp Katalin elmondta, sajnos egyre fiatalabb korban próbálják ki a kamaszok a drogokat. Az ambulanica terápiás munkatársa elmondta, intézményük felmérése szerint a 14-16 éves korosztály körülbelül 25 százaléka már kipróbált valamilyen típusú kábítószert vagy drogot. A szakember hozzátette, elsőször az alkoholhoz, majd a cigarettához nyúlnak. Ezt követik az ún. designer-drogok, majd az amfetaminszármazékok és a füves cigaretta. Hubainé Lipp Katalin hangsúlyozta, a legfontosabb az, ha bárki tud olyan személyről a környezetében, aki kábítószert használ, vagy éppen saját magának van szüksége segítségre, ne habozzon, bizalommal forduljon az ambulanciához.
A prevenciós napon a diákok egy totót is kitölthettek, s a helyes válaszokért jutalmat is kaptak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!