Judo: Székely Mária magyar bajnok


2013-12-02 15:56:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Judo: Székely Mária magyar bajnok főképe
Újabb eseménydús és sikeres hétvégéken vannak túl a pápai judo sport képviselői. Két hete Szekszárdon rendezték a serdülő ’B’ országos bajnokságot, ahol a Bakony Judo Klub színeiben hárman léptek tatamira. Pákozdi Bence a nagy létszámú versenyben sajnos nem tudta megállítani az UTE versenyzőjét, így nem került be a legjobb nyolc közé. Vörös Seronnak ezúttal nem úgy sikerült a verseny, ahogy korábban a felnőttek között, ám a kisebb sérüléssel küzdő pápai lány az értékes ötödik helyet szerezte meg. A -90 kilogrammos súlycsoportban indult Sági Dániel, ahol a nyolcfős mezőnyben kellett felvenni a harcot az érmekért. Dani talán élete legjobban formáját mutatva küzdött, és ennek meg is lett az eredménye. Első meccsén kaposvári ellenfelétől ugyan kikapott, ám ez nem szegte kedvét, a vigaszágon miskolci riválisán keresztül jutott a bronzmeccsig. Az éremért vívott mérkőzésen mutatta meg Dani, hogy milyen tűz van benne, szekszárdi vetélytársa mindössze harminc másodpercig bírta ellene, a pápai judoka egy fojtással feladásra kényszerítette. Mindenképp említést érdemel a negyedik pápai versenyző is, Joó Ákos, aki ugyan most a KSI-s csapatot erősítette, de a Bakony Judo Klub neveltje, és ma is szoros kapcsolatban van nevelőegyesületével. Ákos számára itt nem volt kérdés, hogy milyen eredményt ér el, minden meccsét ipponnal nyerte, úgy, hogy a döntőre már ki sem mert ellene állni az ellenfele. Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságát, a klub itt sem maradt érem nélkül. Az ob-ről Mezei Csaba számolt be hírportálunknak.
- Végh Ninett a nála két súlycsoporttal nehezebb ellenfelekkel küzdött nem is akármilyen eredménnyel, a rendkívül értékes harmadik helyet szerezte meg. Másnap ugyanitt rendezték a harmadosztályú felnőtt magyar bajnokságot, amire a két sikeres pápai judo klub, a Bakony Judo Klub és a Pápai SE közösen készült és utazott. A PSE versenyzője Molnár Gergő a -73 kilogrammosok között indult, mindössze egy mérkőzést vesztve, nagyszerű versenyzést produkálva a dobogó harmadik fokára léphetett, tovább gyarapítva idei érmei számát. Balikó Balázs a -66 kilogrammos súlycsoportban az ötödik, pontszerző helyen végzett. Székely Mária a hölgyek legkönnyebb súlycsoportjában indult, ahol nagyszerű eredménnyel fejezte be az idei versenyszezont.
A – 48 kilogrammos súlycsoportban az idei évben sem talált legyőzőre, a döntőben szombathelyi judokát legyőzve szerezte meg az aranyérmet. A pápai lány győzelme a Bakony Judo Klub idei ötödik magyar bajnoki aranyérmét jelentette, ami kiemelkedő még az eddigi sikeres évek eredményeit tekintve is – fűzte hozzá Mezei Csaba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!