Gyertyafényes advent: Meggyújtották az első gyertyát


2013-12-01 21:00:40  | cikk: mo  | 


Gyertyafényes advent: Meggyújtották az első gyertyát főképe
A pápai nyugdíjas egyesület énekkara és irodalmi önképző köre, valamint a Honvéd Bajtársi Egyesület Vidám Nagyik Kórusa csalogatta ma este az ünnepelni vágyókat a megújult Fő térre. Az adventi műsor közben egyre többen sétálgattak a Nagytemplom nyugati oldalán, sokan voltak kíváncsiak Gergely Róbert koncertjére is. A színész-énekes nem karácsonyi műsorral készült a pápai közönségnek, hanem igazi örökzöld slágereket hozott a mai napra. Természetesen elhangzott az Emanuell, amellyel igazán népszerűvé vált az énekes, de nagyanyáink kedvelt nótái sem maradtak ki a repertoárból. Édes Katinkám, Odavagyok magáért, Meseautó, Csak egy tánc volt – az ismert táncdalokat Gergely Róberttel énekelte a közönség.
A színész-énekes érdeklődésünkre elmondta, talán közhelynek hangzik, mégis igaz, hogy bár a karácsony remek apropót ad az elcsendesedésre, nemcsak adventben kellene megállnunk és visszatekintünk. Időnként el kell mélyülni a gondolatainkban, hálát adni a családunkért, a barátainkért. Gergely Róbert úgy fogalmazott, nagyon sok feladata van még a következő időszakban, de igyekszik ő maga is e szerint élni, meg-megállni a forgatagban és elgondolkodni az élet adta örömökön.

Advent első vasárnapján dr. Mail József apát, plébános áldotta meg a betlehemet, majd gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját. Az ünnepélyes alkalmon karácsonyra hangoló dalokkal, adventi versekkel közreműködött a Szent István Római Katolikus Nagytemplom kórusa. Dr. Mail József elmondta, az adventi koszorún négy gyertya ég. Folyamatosan hétről-hétre gyújtunk meg egy-egy gyertyát. Ahogy közeledünk karácsonyhoz, úgy erősödik a fény a koszorún.
- Az első fény még egy kicsit halvány, de karácsonyhoz közeledve növekedni fog ereje. Hiszen karácsony a fény ünnepe. Advent elvezet bennünket ehhez az ünnephez. Készen kell állnunk arra, hogy Jézust befogadjuk a szívünkbe.
Az apát-plébános hozzátette, a legjobban úgy készíthetjük fel lelkünket adventben, ha elhagyjuk a felesleget, kiűzzük magunkból a rosszat, és jót cselekedünk. Világosan kell látnunk, vessük ki magunkból azt, ami akadályoz bennünket, és töltekezzünk fel a jóval!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!