Tóth Bálint: Ilyen gyengén még sosem játszottunk


2013-12-01 13:52:27  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pfla.hu  | 


Tóth Bálint: Ilyen gyengén még sosem játszottunk főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 16 fordulójában a Lombard Pápa egygólos vereséget szenvedett az újonc Puskás Akadémiától. A találkozó egyetlen találatát a 34. percben Lencse László büntetőből szerezte, miután Rodenbücher buktatta a tizenhatoson belül. A lefújást követően érthető módon a két mester közül Benczés Miklós volt az elégedettebb.

Benczés Miklós: Nagyon örülök, nem pusztán a győzelem miatt, meg hogy elléptünk a kieső helyről, hanem azért is, mert jó volt látni, hogy fejlődnek a játékosok. A Kecskemét ellen gond volt az akarati tényezőkkel, labdavesztéskor hiányzott az egészséges agresszivitás, ami amúgy jellemző volt. Rendre kisegítettük egymást, korántsem érdemtelenül szereztük meg a győzelmet. Külön gratulálok a sérülésből visszatérő Tóth Balázsnak és Szakály Dénesnek. Ugyanakkor nehéz a helyzetünk, pengeélen táncolunk, felesleges kockázatot nem vállalhatunk. Nem biztos, hogy tíz emberrel rohamozunk a meccseken, de így is voltak ziccereink, mégpedig szép akciók végén. Az érdemünk az, hogy nem bosszulta meg magát a helyzetek elpuskázása, sokat tettünk azért, hogy kapott gól nélkül zárjuk a meccset.

Tóth Bálint: Nagyon gyenge játékot produkáltunk, ilyen rosszul, ilyen gyengén, főképp akaratgyengén még nem láttam játszani a csapatomat. Megérdemelten nyert a Puskás, gratulálok. Amióta megvan a húsz pontunk, a csapat megváltozott, de valójában nem szeretnék erről többet mondani. Sem a győzelem, sem a vereség nem automatikus, mindkettőnek vannak előzményei. Egyik sem a véletlen műve. Ez persze nem csak ránk érvényes. Mindaz, amire a mérkőzés előtt figyelmeztettem a játékosokat, bekövetkezett. Ha nem tudatosan megy ki valaki a gyepre, úgy, ahogy kellene, minden ellene fordul. Mindössze annyit mondtam a végén a bíróknak, hogy további jó egészséget, jó munkát. Ritka, hogy szólok a játékvezetőknek. Tudomásul kell venni, a végén úgyis mindig nekik van igazuk. Különben is, ha a futballistáim csupán annyit hibáznának, mint a játékvezetők, tíz ponttal biztosan több lenne nekünk. (nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!