Tudatos közlekedésre nevel a rendőrkapitányság új programja


2013-12-01 09:37:39  | cikk: HuHa  | 


Közlekedj tudatosan – ezzel a címmel hirdetett közlekedésbiztonsági akciót november közepén a Pápai Rendőrkapitányság. A baleset-megelőzési célokat szolgáló programból még tíz nap van hátra, a gépkocsivezetők addig csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.
-A program középpontjában egy nyilatkozat áll, melyben olyan vállalásokat fogalmaztunk meg, amit minden gépjárművezetőnek a közlekedése során rutinszerűen be kellene tartania – ismertette Császárné Elek Veronika, a pápai rendőrség kiemelt megelőzési főelőadója. Azt, hogy, a KRESZ-ben is megfogalmazott szabályokra vonatkozó kampány elindítására szükség volt, azt a szabálysértési bírságok, helyszíni bírságok és közigazgatási eljárások igazolják, hiszen ezek azt mutatják, van még mit javítani a közlekedési morálon.
-Az a tapasztalatunk, hogy a jogszabályban rögzítetteket nagyon sokan megszegik és ez nem csak rendőrségi eljárásokat vonhat maga után, hanem számos esetben súlyos balesetet is okozhat. A nyilatkozattal az a célunk, hogy felhívjuk a járművezetők figyelmét a szabályok fontosságára és azok betartására ösztönözzük őket – magyarázta a rendőr alezredes.
A nyilatkozatban alapvető szabályokat fogalmaztak meg, így például azt, hogy a járművezető vállalja, hogy a biztonsági övet mindig használja, vezetés közben nem használ kézben tartott telefont, alkoholfogyasztás után nem ül volán mögé és a gyalogosoknak elsőbbséget ad a zebráknál. A programhoz csatlakozni kívánók a rendőrkapitányság ügyfélvárójában juthatnak hozzá a dokumentumhoz, de a rendőrök a közlekedési ellenőrzések során is ajánlják a gépjárművezetőknek a programhoz való csatlakozást és több internetes felületről – így a hírportálunkról is – letölthető a nyilatkozat.
-Akik vállalják a nyilatkozatban megfogalmazottak betartását, adataik megadásával és a dokumentum aláírásával csatlakozhatnak a programhoz. A nyilatkozatot a kapitányság ügyeletén lehet leadni, de postán is eljuttatható címünkre. A közlekedésbiztonsági akció december 10-ig tart, ezt követően sorsolást tartunk, melyen három szerencsés – szabályok szerinti közlekedést vállaló gépjárművezető – értékes nyereményt kap.
A pápai kapitányság által meghirdetett akció idején fontos, hogy a nyilatkozatot aláírók semmiféle közlekedési szabálysértést ne kövessenek el, hiszen az a nyereményjátékból való kizárással jár.  
A program célja az, hogy az abban foglalt szabályok beépüljenek a gépjárművezetők tudatába és rutinszerűen ezek betartásával közlekedjenek, ezáltal javuljon a közlekedési morál és csökkenjen a balesetek száma.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!