Büntetővel kapott ki az újonctól a Lombard Pápa


2013-11-30 17:55:54  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pfla.hu  | 


Büntetővel kapott ki az újonctól a Lombard Pápa főképe
A tavaszi szezon első előrehozott bajnoki mérkőzésén az OTP Bank Liga 16 fordulójában a Lombard Pápa Székesfehérváron a Puskás Akadémiával meccselt. Az őszi nyitófordulóban 1-1-re végeztek a felek, akkor Eszlátyi góljára nem sokkal a lefújás előtt Vaszicsku válaszolt, a pápai gólszerző ma sérülés miatt nem állhatott Tóth Bálint rendelkezésére. Az újonc hazaiak a 15., míg a mieink a 9. helyen álltak Szabó Zsolt kezdő sípszava előtt a tabellán, a formát tekintve volt oka bizakodni a Lombardnak, hiszen az Újpest elleni vereséget leszámítva jól szerepelnek, a Puskás viszont öt találkozó óta nyeretlen volt. A Sóstói Stadionban mindössze 100(!) néző előtt a tiszta fehérben játszó pápaiak a Szűcs L. - Tóth, Struhar, Rodenbücher, Présinger - Tajthy, Sekour, Quintero, Orosz - Kenesei, Griffiths összetételben futottak ki. Az első lehetőség a felcsútiak előtt adódott, a 9. percben Haraszti Zsolt jobb oldali szögletét Szekeres belsőzte 12 méterről a kapu fölé. Ezt követően viszonylag eseménytelen 25 perc következett, komoly lehetőség nem alakult ki. A 35. percben aztán Lencse forgatta be a 16-os bal oldalánál Rodenbüchert, aki buktatta a támadót. A játékvezető büntetőt ítélt, a védő pedig sárga lapot kapott. A labda mögé a sértett állt, és a jobbra vetődő Szűcs mellett a kapu bal alsó sarkába gurított 1–0. A 39. percben egyenlíthetett volna a Lombard, ám Griffiths 10 méteres, éles lövését Hajdúch kapus bravúrral védte. A második játékrész is hazai helyzettel indult, egy kontrát követően Czvitkovics támadását többen is kísérték, de a középpályás elcselezte magát, így odalett az ígéretes lehetőség. Az 55. percben Kenesei 18 méterről a jobb sarkot célozta meg, Hajdúch a helyén volt. Tíz perccel később Szűcsnek is akadt dolga, ezúttal Haraszti lapos próbálkozását kellett fognia. Az utolsó negyed órára a pápaiak mestere cserével igyekezett frissíteni csapatán, Arsic, Király és Szabó Ottó is beszállt, és a 83. percben a fiatal pápai játékos, Király Botond egalizálhatott is volna, Griffiths beadását lőtte kapásból nagy helyzetben jócskán mellé. A hátralévő időben nem volt lehetősége a mieinknek az egy pont begyűjtésére, a hazaiak Lencse büntetőjével megszerezték a győzelmet jelentő három pontot.

Puskás Akadémia FC - Lombard Pápa 1-0 (1-0) Gsz.: Lencse

Benczés Miklós: Nagyon örülök a mai mérkőzésnek, hogy elléptünk a kieső helyről. Jó látni a fejlődést. A múlt héten is közel álltunk a győzelemhez, de hiányzott az akarat. A labdavesztésnél nem volt meg az egészséges agresszivitás, a mai találkozón azonban a csapat minden értelemben együtt mozgott, kisegítették egymást a játékosok. Az akarati tényezőket mozgósítottuk, örülök, hogy a Kaposvár elleni mérkőzésünk után végre megint nem kaptunk gólt. Külön gratulálok Tóth Balázsnak és Szakály Dénesnek, akik sérülése után tértek vissza és hasznos tagjai volt a csapatnak. Nem vállalhatunk felesleges kockázatot, nem rohamozunk 10 emberrel, a kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat, az alázat megvolt a csapatban.

Tóth Bálint: Gratulálok a Puskás Akadémia FC-nek, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nagyon gyenge játékot produkáltunk, ilyen rosszul, akaratgyengén még soha nem láttam futballozni a csapatomat. (pfla.hu)

Puskás Akadémia FC: Hajdúch - Margitics, Vaszicsku, Szekeres, Tamás - Tóth, Polonkai – Haraszti (’85 Fabio), Czvitkovics, Gallardo (’26 Szakály) – Lencse (’91 Tischler)

Lombard Pápa: Szűcs L. - Tóth, Struhar, Rodenbücher, Présinger – Tajthy (’73 Szabó O.), Sekour, Quintero (’71 Arsic), Orosz (’73 Király) - Kenesei, Griffiths

A Lombard Pápára december 4-én 16 órától a Siófok ellen Magyar Kupa mérkőzés vár, majd december 7-én 20 órától a bajnokságban a Budapest Honvéd lesz az ellenfelük.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!