Nemesszalók a városi teremlabdarúgó diákolimpia továbbjutója


2013-11-30 16:41:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nemesszalók a városi teremlabdarúgó diákolimpia továbbjutója  főképe
A városi és körzeti általános iskolák közül egy négyes és két hármas csoportban 10 csapat mérkőzött meg a Városi Sportcsarnokban a IV. korcsoportos futsal teremlabdarúgó diákolimpia városi döntőjén. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pápai Tankerület valamint a Diáksport Bizottság közös tornáján összesen 18 összecsapást rendeztek, a csoportban lejátszott körmérkőzésekből az első két helyezett jutott tovább. A legjobb hat csapat közül a hármas döntőbe az elődöntő győztesei kerülhettek. A Nemesszalók, Munkácsy, Erkel hármasból végül veretlenül Nemesszalók került ki győztesen. Koncz Sándor, a Diáksport Bizottság elnöke elmondta, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás megszűnésével a körzeti iskolák számára kiírt Ősz Kupát sem rendezték meg idén, így a benevezettek automatikusan a döntőbe kerültek, a kiírás értelmében pedig a nemesszalókiak a megyei finálén bizonyíthatnak. Markos László, az első helyezett gárda edzője bízott a sikerben, hiszen tavaly a kisiskolák országos diákolimpiai döntőjén szinte ugyanezzel az alakulattal a kilencedik helyet szerezték meg.
- Úgy gondolom, hogy a Munkácsy és az én csapatom kicsivel kiemelkedett a mezőnyből, ez be is bizonyosodott a mai nap során, a kettőnk közötti mindent eldöntő meccsen egy góllal sikerült nyernünk, innentől már bíztam benne, hogy az Erkelt is le tudjuk győzni, ami kis híján nem jött össze, ugyanis a torna leggyengébb játékát bemutatva majdnem megtréfáltuk saját magunkat, hozzáteszem, nagyon fáradtak voltunk. A megyei mezőnyt nem ismerem, úgy érzem, a sorsolás és a pillanatnyi forma sok mindenről dönthet.

Eredmények:

„A” csoport
Szt. István – Gyurátz 2-2 (1-2)
Weöres – Mezőlak 3-0
Szt. István – Weöres 2-3
Gyurátz – Mezőlak 3-0
Szt. István – Mezőlak 1-2
Gyurátz – Weöres 0-4

„B” csoport
Nemesszalók – Munkácsy 1-1 (2-3)
Munkácsy – Pápateszér 4-0
Pápateszér – Nemesszalók 0-8

„C” csoport
Marcaltő – Erkel 0-5
Erkel – Pápakovácsi 5-1
Pápakovácsi – Marcaltő 4-3

Elődöntő:
Weöres – Nemesszalók 1-6
Munkácsy – Pápakovácsi 11-1
Erkel – Gyurátz 8-0

Hármas döntő:
Nemesszalók – Munkácsy 1-0
Munkácsy – Erkel 2-0
Nemesszalók – Erkel 3-1

A torna végeredménye:
1. Nemesszalók
2. Munkácsy
3. Erkel

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!