Mesenap a Gyurátzban


2013-11-29 19:38:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Mesenap a Gyurátzban főképe
Felszállott a mesemadár a 11. alkalommal megrendezett mesenapon a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolában. A rendezvény a hagyományokhoz hűen mesemondó versennyel és idén újdonságként rajzversennyel zajlott. A mesenap célja a mese népszerűsítése és megkedveltetése a gyerekekkel. A mesenap évek óta nagy érdeklődéssel zajlik a diákok körében. A mesenap nyitóceremóniájaként az iskola citeraszakkörösei játszottak, majd Szücs Gábor iskolaigazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket, s emlékezett az iskola volt diákjára, Weöres Sándor születésének 100 éves jubileumán, majd egyből el is kezdődött a versengés.
- A 11. mesenapra igyekeztünk változatos programot összeállítani. Kibővítettük a versenyek körét. A város általános iskolásai részére meghirdettük a mesemondó versenyt, melyre 39 kisdiák jelentkezett, 2-2 kategóriában, vagyis 1-2. és 3-4.osztályosok. A gyerekeket egy három-három tagból álló szakavatott zsűri bírálta el, melyben helyet foglalt a kisebbeknél Polinger Beatrix logopédus, Berki Sándorné nyugalmazott tanítónő és Rakonczai Zsuzsa magyar-ének szakos tanárnő. A nagyobbaknál Parola Csaba tanító, Hegyiné Panyi Erzsébet tanárnő és Váminé Molnár Emma könyvtáros vállalták ezt a feladatot. Minden résztvevő emléklapban és egy kis ajándékban, a legjobbak pedig könyvjutalomban is részesültek. Az idén első alkalommal hirdettünk rajzversenyt a mesemondó versennyel párhuzamosan, melyre nagyon sokan, 57-en jelentkeztek, még óvodások is. Itt a tanulók három kategóriában mérhettél össze rajztudásukat, 1-2., 3-4. és 5-6. osztályosok. A diákoknak egy népmese-illusztrációt kellett elkészíteniük szabadon választott technikával az iskola által megadott mesékből, vagyis a Csizmás Kandúr, a Kisgömböc, Az okos leány, a Kőleves, a Fehérlófia és a Tündérszép Ilona és Árgyélus című mesékből - tájékoztatott az igazgató.
Az ügyes kezű kisdiákok munkáit a zsűri elnöke, Borbély Lajos és a kísérő tanárok bírálták el.
Az idei mesenapon újdonság volt még az is, hogy egész héten a felsős diákok meséket mondtak a kisebbeknek a mesepercek keretein belül, délutánonként. Ennek a programnak is hatalmas sikere volt, melyben a gyerekek lelkesen vettek részt, sokat készültek a mesékkel, ezért az intézmény szeretné a jövőben is megrendezni a mesenapot megelőzően.
A program keretein belül meghirdették a meseíró versenyt is az ország evangélikus iskolái között, 3-8. osztályig. Erre közel száz pályamunka érkezett, amit Horváthné Árvai Mária és Tegyi Tibor drámatanárok értékeltek – derült ki a programon.

Eredmények:  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!