A sportszerűségi versenyben a sereghajtók között a Lombard Pápa


2013-11-29 16:15:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A sportszerűségi versenyben a sereghajtók között a Lombard Pápa főképe
A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (hlsz.hu) kimutatása szerint a labdarúgó NB I őszi fordulói alapján holtversenyben az MTK és a Videoton az élvonalbeli mezőny két legsportszerűbb együttese. A statisztikákat tekintve ez nem meglepetés, hiszen egyedül ebből a két klubból nem állítottak ki játékost a 2013–2014-es bajnoki kiírás első 15 fordulója során. A sárga lapokért egy, a másodikért kettő, a piros lapért három büntetőpont járt. A számok alapján a mezőny legkevésbé sportszerű klubja a Haladás volt, a Lombard Pápa a szervezet összesítése alapján a 16 fős mezőny 14. helyét foglalja el, a mieink az ősz során 48 sárgát, két második sárga kártyát és egy azonnali kiállítást gyűjtöttek be, persze azon lehetne vitatkozni, hogy ebből mennyi volt jogos...
Érdekes statisztikai adat, hogy a hlsz.hu hat részre osztotta a bajnoki mérkőzéseket és negyedórás bontásokban állította össze az NB I-es tabellát. Mindjárt az első negyedóra (1–15. perc) produkálta a legerősebb periódust, ekkor a Haladás 28 pontjával nagy fölénnyel állt az élen, a pápai alakulat ebben a statisztikai adatban a 12. lett. A második 15 percben viszont már a Lombard Pápa (22 ponttal) szerezte a legtöbb gólt, számszerint négyet, az első félidő utolsó negyed órájában nem találtak a hálóba Keneseiék (15. hely), a 46-60.perc között is mindössze kettőt lőttek és nyolcat kaptak (15.hely), a 61-75.perc között a hatodik legjobbak voltak, a mérkőzés utolsó 15 percében öt alkalommal voltak eredményesek (5. hely).
Az ősz házi gólkirálya Georges Henri Griffiths lett öt találattal, Lazar Arsic 4, Kenesei Krisztián és Orosz Márk 3-3, Cesar Quintero 2, Eszlátyi István valamint Présinger Ádám 1-1 alkalommal volt eredményes a bajnokságban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!