Többszáz játékot kaptak a Pápai Városi Óvodák tagintézményei


2013-11-29 15:44:43  | cikk: mo  | 


Többszáz játékot kaptak a Pápai Városi Óvodák tagintézményei  főképe
A Pápai Városi Óvodák számára összesen 337 darab nagyméretű műanyag játékot hozott a Teuton Lovagrend. A Templomos Lovagrend, a Szent Mihály Lovagrend, a Griffmadár Lovagrend és a Szent László Lovagrend képviselőiből, valamint a Teuton Lovagrend nagymesteréből és ifjú képviselőjéből álló delegáció ma délután adta át a játékeszközöket az intézmény vezetőjének és a tagóvodavezetőknek. A lovagrend összesen 570 darab játékot juttatott el a két településre, Pápára és Sümegre, melyek közt versenypályák, játéktraktorok, homlokrakodók, markolók és hasonló játékautók szerepeltek.

Klaus Blos, az Ordo Militaris Teutonicus nagymestere elmondta, idei látogatásuk alkalmával sajnos nem jutottak el az óvodákba, de be fogják pótolni, és egyszer végigjárják az intézményeket. A lovagrend nagymestere köszönetét fejezte ki az óvónők munkájáért és bemutatta rendtársait is. 
- A munkánk hasonló, hiszen mi egy keresztény humanitárius szervezet vagyunk, és az önök munkájának ebben nagy része van. A gyerekeknek szüksége van arra az áldozatra, amit önök hoznak értük, szükségük van az önök önzetlenségére. A mi munkánk pedig semmit nem érne az önök önzetlen tevékenysége nélkül. Éppen ezért egy üzenetet szeretnék átadni: „Maradjatok amilyenek vagytok, ne változzatok, mert jobb már nem lehet!” Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a céljkaink elérése érdekében nem tehetjük magasabbra a mércét. Mind az öt rend, akinek képviselője ma jelen van, keresztény humanitárius rend, amelyek története a 11. századig nyúlik vissza. Részben klerikális és nem klerikális rendek. De ez az öt rend mind egytől-egyig kiállta az idő próbáját, valódi értékek szerint működnek, és az a feladatuk, hogy az embereket segítsék – köszöntötte az óvónőket Klaus Blos.

A Teuton Lovagrend nagymestere beszélt arról is, csak most sikerült egy nagyobb mennyiségű játékcsomagot Magyarországra szállítani.
- Meggyőződésem, hogy az öntözőkanna szerű adományozás, amelynek során ide is csepegtetünk valamit, meg amoda is, az nem megfelelő, hiszen úgy senki nem jár jól. Koncentráltan kell gyűjteni az adományokat és amikor megvannak, akkor kell segíteni – foglalmazott a rend képviselője, majd megjegyezte azt is, amint újabb, nagyobb mennyiségű játék kerül a birtokába, ismét segíteni fog. 

Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője hangsúlyozta, köszönettel tartoznak az adományokért, hiszen mindig van helyük a játékoknak. Jól és jókor jöttek a játékok, hiszen az intézményben 900-950 gyermek vesz részt a nevelésben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!