Cipősdobozba zárt szeretet - Idén is elindult az akció


2013-11-29 12:59:13  | cikk: mo  | fotó: baptistaoktatas.hu  | 


Cipősdobozba zárt szeretet - Idén is elindult az akció főképe
A Baptista Szeretetszolgálat idén is elindítja az ún. cipősdoboz akciót. A szervezet tíz évvel ezelőtt hívta életre a karitatív kezdeményezést, azóta magyar adományozók tízezrei zárták kisebb nagyobb cipősdobozokba szeretetüket, s varázsolták szebbé a nehéz sorsú családok, kisgyerekek karácsonyát. Az ötlet azonban egy angol nagymamától ered, aki látva a világégés utáni állapotokat és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem is sejtette, hogy egyszerű, nemes tettét milliók követik majd és mozgalommá fejlődik. Az akció így érte el hazánkat is, amely kezdetben még egyetlen gyűjtőponttal működött. Mára iskolák, egyházak és egyéb szervezetek, intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez, így ma már országszerte számos gyűjtőponton lehet leadni a kedves csomagokat.

Boncz Tímea, a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet tagja elmondta, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal közösen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Boncz Tímea elmondta, december 20-ig várják a cipősdoboz-adományokat. Az adományozóknak nem kell mást tenniük, mint kigondolni, hogy lánynak vagy fiúnak szánják-e ajándékaikat, majd a gyermek nemét és életkorát fel kell tüntetniük a cipősdobozon, amelybe az adományokat helyezték. A szervezők kérik azt is, hogy a dobozokat színes csomagolópapírral vonják be, hogy annak valóban igazi karácsonyi hangulata legyen. 
Egy megunt játék, egy kinőtt cipő, vagy ruhanemű, egy meséskönyv vagy éppen rajzeszköz, de csupán egy kedves gondolat, egy üdözlőlap is nagyon sokat jelenthet azoknak a gyerekeknek, akik talán soha nem élhették át az ajándékozás örömét, a karácsony örömét.

A Cipősdoboz kampány részeként országszerte közel 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az ajándékokat. Pápán az ESZI Családsegítő és Gyermejóléti Szolgálatánál, a Barát u. 11-ben fogadják az ajándékcsomagokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!