Nyílt napot szerveztek a járási hivatalokban


2013-11-28 17:43:05  | cikk: mo  | 


Nyílt napot szerveztek a járási hivatalokban főképe
Országszerte nyílt napot tartottak ma a járási hivatalokban. A programot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezte azzal a céllal, hogy az érdeklődőket közelebb hozza és megismertesse a járási hivatalokban folyó munkával, az intézményhez tartozó hat szakigazgatási szerv – a Földhivatal, Munkaügyi Kirendeltség, az Állategészségügyi Hivatal, a Gyámhivatal, az Építésügyi Hivatal és a Népegészségügyi Intézet – feladataival.

Az országos nyílt nap keretében a mai napon természetesen a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala is megnyitotta kapuit a lakosság előtt. A nyílt napra tervezett programok során az állampolgárok betekintést nyerhettek a hivatalban folyó munkába. A Fő utca 12. szám alatt található központi épület ügyfélszolgálatán egy-egy standon kaptak helyet a szakigazgatási szervek képviselői, akik 10-17 óra között tájékoztatást adtak az érdeklődőknek.

Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője elmondta, a diákok rendhagyó osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a közigazgatás működésével, számukra fontos és hasznos ismereteket szerezhettek pályaválasztási, gyermekvédelmi, áldozatvédelmi témákban. Látogatást tettek az Okmányirodába, ahol betekintést nyerhetnek az okmányirodai rendszer működésébe, lehetőség nyílt ügyfélkapu nyitására is, amelyen jövő év elején benyújthatják felvételi kérelmüket. Kipróbálhatták az ujjnyomat mintavételt és a photoshopot is, ez utóbbiaknak rendkívül nagy sikere volt a fiatalok körében – számolt be a nyílt nap kínálta lehetőségekről a hivatalvezető. A program során a város 4 iskolájából 6 osztály látogatott el a Pápai Járási Hivatalba, így a mai napon közel 150 diák vehetett részt az interaktív és rendhagyó osztályfőnöki órán.

Feketéné Földi Judit beszélt arról is, az Építésügyi Hivatal munkatársai segítségével az építőiparban érintettek ismerkedhettek meg az október 1. óta kötelezően vezetendő elektronikus építési naplóval, de csoportos vezetést is indítottak a járási hivatal irodáinak, termeinek, sőt pincehelyiségeinek körbejárására.

A nyílt nap különlegessége az is, hogy ezen a napon az ügyfélszolgálatok, tehát a Földhivatal, a Munkaügyi Kirendeltség és az Okmányiroda 8.00 – 20.00 között tart ügyfélfogadást – jegyezte meg a Pápai Járási Hivatal vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!