Barátságos nemzetközi mérkőzéseket játszott a PELC


2013-11-28 12:50:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Barátságos nemzetközi mérkőzéseket játszott a PELC főképe
A Dunaszerdahelyi Sportgimnázium Szlovákia egyedüli magyar tannyelvű sportgimnáziuma, amely lehetőséget ad a szlovák magyar ajkú ifjú sportolóinak tehetségük kibontakoztatására. Az általános gimnáziumi képzés mellett a tanulók sportáguknak megfelelő speciális edzésben részesülnek és hétvégén továbbra is klubjuk színeiben versenyeznek. Városunk évek óta kiváló kapcsolatot ápol a településsel, játékosaik évről-évre nagy sikerrel futballoznak a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjében, és Hegedűs László a gimnázium igazgatóhelyettese, a dunaszerdahelyi DAC 1904 futballklub utánpótlás vezetője is már visszatérő vendég Pápán. A sportbaráti kapcsolatok elmélyítése érdekében a Pápai Egyesített Labdarúgó Club barátságos mérkőzésekre invitálta a dunaszerdahelyieket, melynek keretében az U-17-es és U-19-es alakulat is pályára lépett a Perutz Stadion műfüves pályáján. A fiatalabbak meccsén a vendégek kezdeményeztek többet, jobban is játszottak, végül 3-0-s vendégsiker született, az U-19-esek viszont 2-1-re nyerni tudtak. Nagy Mihály, a klub szakmai igazgatója szerint anélkül utánpótlás nevelni, hogy egy egyesületnek ne legyenek külföldi kapcsolatai, nem lehet.
- Már ősszel is szerettük volna megrendezni ezt a két meccset, sajnos akkor annyira sűrű volt a mérkőzésprogram, hogy nem találtunk időpontot, mostanra azonban vége a bajnokságoknak, így semmi akadálya nem volt annak, hogy a pápaiak nemzetközi ellenféllel játszanak. Az U-17-esek amit az első játékrészben produkáltak, az minden volt, csak nem futball, rendkívül gyengén és fegyelmezetlenül játszottunk, mutatja ezt a 0-3-as félidei eredmény. A szünetben 1998-as és 1999-es születésűek is lehetőséget kaptak, melynek köszönhetően jóval bátrabban játszottunk, így feljavult a játékunk is, néhány idősebb játékosnak el kellene gondolkodnia a hozzáállásán. Az U-19-esek ebben az összetételben korábban még nem léptek pályára, sok volt a beteg és a sérült, Király Botond pedig az első csapatnál játszott a kupameccsen, ennek ellenére sikerült nyerni.
Nagy Mihály hozzátette, a tervek szerint az együttműködést idővel más korosztályra is kiterjesztik, a felkészülési időszakban pedig a mieink is ellátogatnak Dunaszerdahelyre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!