Systema szemináriumokon vett részt a Hét Csillag Egyesület


2013-11-26 15:06:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Systema szemináriumokon vett részt a Hét Csillag Egyesület főképe
A Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület négy systema szemináriumon is részt vett a közelmúltban. A szemináriumok közül először Csehországban, Budapesten, majd Szlovákiában végül Besztercebányán képviselték városunkat.
Október utolsó hétvégéjén Csehországban, Ozorán rendeztek egy nemzetközi szemináriumot, melyen a Hét Csillag Egyesület színeiben Pintér Péter vett részt.
- A szemináriumot nagyon sikeresnek értékelem, hiszen sok módszert láttam a systema képzésen belül. A hétvégét Andrej Karafa és Jan Sedlacek közösen tartották különböző témakörökben. A két nap igen eseménydúsan zajlott, hisz az első nap reggel tíz órától, kis megszakítással, egészen este fél nyolcig tartott a foglalkozás, míg másnap reggel kilenctől délután fél kettőig edzettünk. A hétvégén a fő témakör az emberi test biomechanikája és annak gyakorlati alkalmazása volt, előkerültek mind az egyénileg, mind a párban, illetve a tömegben végzet gyakorlatok. A legfontosabbnak számomra a systema elveinek megértésére és fejlesztésére bemutatott gyakorlatok voltak. Az elvek megértése és alkalmazása az egyik legfontosabb dolog a harcművészetekben, hiszen így minden szituációban fel tudja találni magát az ember. Minden ember más felépítésű és felkészültségű. Egy adott pillanatban a fizikai és érzelmi állapota is jelentősen befolyásolja teljesítőképességét, amit adott elvek ismeretével lehet ellensúlyozni. Érdekes volt még az öt érzékszerv feletti érzékelés gyakorlatainak bemutatása, ami szintén nagyon jól kiegészíti az eddigi tapasztalataimat.
Ezt követően november 8-án Budapesten Sinkovics Sándor meghívására Iván Popov systema oktatóval edzhettek, az egyesület képviselői.
- Iván Moszkvából érkezett Magyarországra, személyében egy szimpatikus oktatót ismertünk meg, aki a systemának egy különleges módszerét a kontakt nélküli munkát fejlesztette magas szintre. November 9-10-én pedig a csehországi szeminárium folytatásaként, Magyarországra látogatott Andrej Karafa és Budapesten tartott továbbképzést, ahol az egyesületünk öt fővel volt jelen. A szeminárium témája a hideg fegyverek alkalmazása volt, ami magába foglalta a kés, a pisztoly és egyéb fegyverek alkalmazását és azok edzésmódszereit. A hétvégének a különlegessége volt, hogy több biztonsági cég képviselője is részt vett a képzésen, így sok gyakorlati szituációba is sikerült betekintést kapnunk. Az idei év utolsó nemzetközi szemináriuma november 24-én Szlovákiában Besztercebányán került megrendezésre. Egyesületünk három fővel volt jelen, a foglalkozásokat Andrej Karafa systema oktató vezette. A képzés témája a systema ütő és rugó technikája és annak előkészítő gyakorlatai voltak.
Pintér Péter úgy vélekedett, mindegyik szeminárium nagyon hasznos volt, és reméli, hogy az itt megszerzett tudásból nagyon sokan fognak profitálni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!