Ülésezett a PNNÖ


2013-11-26 10:57:39  | cikk: mo  | 


Ülésezett a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) ma délelőtt. A Pillerné Fódi Ilona elnök vezette ülésen elhangzott, a köznevelési törvény vonatkozó paragrafusa szerint az oktatási-nevelési intézmények felvételi körzeteinek meghatározásához szükség van a települési önkormányzatok, a nemzetiséghez tartozó gyermekek óvodai és iskolai nevelése tekintetében pedig a nemzetiségi önkormányzatok véleményezésére. A PNNÖ véleményezte az előterjesztést és egyetértett azzal a határozati javaslattal, amely kimondja, hogy a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola beiskolázási körzete a nemzetiségi nevelési feladatokat tekintve Pápa város teljes közigazgatási területe.

A PNNÖ a vegyes ügyek keretében három igen szavazattal döntött arról is, hogy támogatja a Munkácsy-iskola vezetésének azon kezdeményezését, mely szerint az idegennnyelvi munkaközösséget a „Miniszteri Elismerő Oklevél”-cím elnyerésére terjesztené föl. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri oklevelét a munkáját hosszú ideje színvonalasan végző csoport, vagy munkaközösség kaphatja.

Az elnök tájékoztatott arról is, hogy az előző ülésen helytelenül hangzott el a PNNÖ adventi hangversenyének időpontja. Az ünnepi alkalmat december 13-án pénteken, 17 órai kezdettel a Szent József kápolnában tartják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!